Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

ITALSKÉ RIZOTO SE SUŠENÝMI RAJČATY

0.0
ITALSKÉ RIZOTO SE SUŠENÝMI RAJČATY

Potřebné ingredience

500 g kulatozrnné rýže, 2 lžíce olivového oleje, 200 ml suchého bílého vína, 1 l silného vývaru (i z kostky), 1 cibule, 3 stroužky česneku, sklenička sušených rajčat v oleji, máslo ,hrst nasekané petrželky ,hrst parmezánu + další na posypání (celkem asi 120 g), pepř a sůl

Postup přípravy

Recept jsem našla na internetu, proto je postup odtud zkopírovaný.
Já jsem si většinu věcí přivezla z Itálie, ale určitě všechno v pohodě seženete i tady:-) Je to fakt velká mňamka, jen je potřeba smířit se s tím, že se tak 20 - 25 minut nehnete od sporáku:-) Ale stojí to za to...
Jen pozor na sůl, místo klasického vývaru jsem použila dva kelímky maggi bujonu - připravit jako vývar, ten je slaný dost a až přimícháte parmezán, tak to ani dosolovat nemusíte, záleží na chuti, my solíme docela dost a nesolila jsem :-) Tak s chutí do toho :-)

Nejdřív si připravíme vývar, který po celou dobu přípravy udržujeme horký.
V kastrolu rozehřejeme olivový olej, přidáme jemně nasekanou cibuli a česnek a na mírné teplotě je orestujeme. Přisypeme rýži a za stálého míchání ji restujeme do té doby, dokud všechna zrníčka nezprůsvitní. Přilijeme víno, stále mícháme (míchat vlastně budeme teď cca 20 minut :-)) a necháme ho vsáknout do rýže. Přidáme sběračku vývaru, ztlumíme teplotu a opepříme a osolíme. Stále promícháváme a tekutinu necháme opět vsáknout a vyvařit. Poté přidáme další sběračku a takto postupujeme až do chvíle, dokud nespotřebujeme vývar a dokud není rýže měkká "na skus". Kdybychom vývar spotřebovali před změknutím rýže, přilijeme trochu horké vody (proto je dobré ji mít pro každý případ připravenou v rychlovarné konvici).
Hotové rizoto odstavíme z plotýnky a vmícháme máslo, nasekanou petrželku a polovinu nastrouhaného parmezánu. Důkladně promísíme a necháme asi 2 minuty pod pokličkou "dojít". Podle chuti dosolíme, nebo zakapeme citronovou šťávou a promícháme s okapanými a nakrájenými sušenými rajčaty.
Podáváme sypané zbylým strouhaným parmezánem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

thom 1. 11. 2013, 19:39
Právě jsme dojedli (pl) a super dobrota (zajic) (Y) (Y) (Y) Jen těch 20 min míchání jsem nedokázala vvydržet ,-) a podlila to dřív, ale i tak to byla mňamka (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie