Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Vinná klobása pečená dietněji (ve vlastní šťávě) na plechu

0.0
Vinná klobása pečená dietněji (ve vlastní šťávě) na plechu

Potřebné ingredience

vinná klobása - na plech se mi vejde cca 1,75 kg (2kg už jsou namačkané maximum)

Postup přípravy

Vinnou klobásu omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a stočíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na cca 200°C, hlídáme připečení, když je dozlatova opečená jedna strana, otočíme. Pak už druhou stranu jen nechávám dodělat na grilu, je lepší kůrčička. Při tomto způsobu přípravy klobás se nemusíme zatěžovat spícháváním špejlemi ani obalováním a i to, že nejsou smažené na oleji, je trochu dietnější varianta přípravy. Pokud pustí hodně šťávy, odeberu pár lžic pryč, aby se klobásy nevařily ve vlastní šťávě, ale většinou nechávám, ničemu o nevadí.

Jinak už vinné klobásy nepeču.

Dobrou chuť!

smotané na pečícím papíře

otočené uprostřed pečení

a hotovo

již na talíři

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marsi-28 13. 1. 2014, 11:41
Také si myslímze to není zádná novinka.Delám na rostu pod grilem takze veskerý tuk odteče do pekáce. ,-) *-)
Vanusak 13. 1. 2014, 18:19
@marsi-28 Marcelo, jak vidíte níže, tak opravdu pro někoho to nový způsob přípravy je. To, co jednomu přijde naprosto běžné, druhému může usnadnit práci, protože to slyší poprvé. (F)
Pesinka 13. 1. 2014, 10:33
Díky za dietnější tip na pečení klobásy (Y)Já vždy rostu po upečení klobás na pánvi,jak mám zajetelenej sporák ,-)Klobásu v trojobalu máme rádi s brkaší,ale klasiku příště upeču dle Vás (Y)
Vanusak 13. 1. 2014, 14:06
@Pesinka Petro, není zač. Někomu to přijde jako dávno jasný nápad, pro někoho to může být novinka. Hlavně, že se u vás osvědčila. (F)
Makyke 26. 12. 2013, 13:14
(Y) letos vyzkoušeno v troubě a super (Y) děkuji (L)
Vanusak 26. 12. 2013, 14:00
@Makyke Díky za vyzkoušení a jsem ráda, že chutnalo. :-)
Ellina1 31. 8. 2012, 16:00
A kde se dají ty klobásky koupit? Už sem myslela, že se ani neprodávají :(
Vanusak 31. 8. 2012, 22:26
@Ellina1 Eliško, u nás je mívají klasicky v řeznictví, někdy i normálně ve Sparu, tam taky nejsou špatný. Před Vánocema je to jasný, že je mají určitě, u nás je to klasika s kaprem na Štědrý den, to nesmí chybět na stole. :-)
kopretin.a 31. 8. 2012, 9:06
*-) a to se dělá i jinak? znám to jen takhle ,-)
Vanusak 31. 8. 2012, 15:10
@kopretin.a Heleno, no právě, že většinou se tady u nás dělá tak, že se zamotá, spíchne špejlí, obalí v hladké mouce a smaží se na oleji na pánvi. Nebo další varianta je, že se zamotá, spíchne a obaluje v trojobalu jako řízek a opět smaží na oleji. Anebo dokonce se jenom nakrájí na 15 cm kousky a vaří se ve vodě jako párek...
kopretin.a 31. 8. 2012, 15:33
@Vanusak ve vodě jako párek? no to si vůbec neumím představit 8-| ,-)..obalované jsem to taky nikdy neviděla...prostě v troubě mi to přijde jediné použitelné řešení ,-) (F)
Vanusak 31. 8. 2012, 22:27
@kopretin.a No vidíte, tak zas něco pro info navíc. (Y) ,-) (hello)
kachena 31. 8. 2012, 8:32
taky jinak vinnou klobásu nedělám... (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie