Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 29 návštěvníků)

Závin s jablky (kynutý)

0.0
Závin s jablky  (kynutý)

Potřebné ingredience

Těsto na 2 záviny: 500g hladké mouky 100g másla 1 kostku čerstvého droždí (nebo sáček sušeného droždí) 2 žloutky 100g cukru + 2 lžíce cukru na kvásek 100ml vlažného mléka + vlažné mléko dle potřeby cca 200ml špetka soli strouhanka dle potřeby 1 vejce na potření Na náplň: 8 jablek 1 vanilkový cukr 1 skořicový cukr

Postup přípravy

Do hrnku nalijeme 100ml vlažného mléka,přidáme 2 lžíce cukru a rozdrobené droždí.
Lehce promíchejte a na teplém místě nechte vzejít kvásek cca 15min.
Hladkou mouku prosejte do mísy,přidejte cukr,špetku soli,žloutky a rozpuštěné vlažné máslo.
Nakonec přidejte kvásek a podle potřeby vlažné mléko (já dala 200ml záleží na mouce)
Zaděláme vláčné těsto,které by nemělo lepit,přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout cca 60min.
Jablka oloupeme zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubo nebo na plátky (můžeme dát na půl s hruškami)
Jablka promícháme s vanilkovým cukrem a skořicí (sladíme dle chuti),můžeme přidat i rozinky.
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a na pomoučeném vále rozválíme každý na plát.
Pláty posypeme strouhankou a naplníme jablky,pečlivě zavineme,přitlačíme okraje a dáme na plech s pečícím papírem.
Povrch závinu pomažeme rozšlehaným vejcem a dáme do předehřáté trouby na 180C pečeme asi 25-30minut.

Těsto můžeme připravit i v Domácí pekárně!!!

PS:závin nejlépe chutná druhý den (upečený nechám vychladnout a celý zabalím do potravinářské folie,tak potom krásně zvlhne a chutná báječně)


Zdroj:časopis Blesk pro Ženy

***

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

apasionata 26. 1. 2013, 19:42
S DOVOLENÍM RECEPTÍK**KRADU** ,-)
B.Tumka 27. 1. 2013, 9:19
@apasionata (Y) (hello)
Glumek 26. 1. 2013, 19:08
Pekla jsem minulý týden a byl hned pryč. (jidlo) Jeden jsem udělala tvarohový s povidly. Těsto krásně vykynulo. :-$ Jdu si hned opsat recept. Díky za tip!
B.Tumka 27. 1. 2013, 9:18
@Glumek tak to je super (Y) (flower)
jojo 22. 10. 2012, 16:48
Opravdu výborný (Y) (Y) (Y)
B.Tumka 23. 10. 2012, 8:13
@jojo (L) (hello)
drahomirca 19. 9. 2012, 9:58
(hello)Váš recept nemá chybu.Už jdu péct potřetí. Pekla i dcera a taky sklidila úspěch.Hlavně chutnal i dětem. (clamp)
B.Tumka 20. 9. 2012, 12:03
@drahomirca Jééé to mám radost (Y) (L)kuju
Friedlunk 8. 9. 2012, 11:53
Suprovní (Y) (Y) (Y), naházela jsem to všechno do domácí pekárny ,-) jen dala méně mléka :-) a s těstem se dělalo úžasně |:o) |:o) |:o). Dávám jakoukoliv náplň co mne napadne, granko , jablka, čokoláda, tvaroh, mák... no suprovní ... (clamp) ...děkuji za recept. Jen se po nohavicích zaprášilo (6)
B.Tumka 9. 9. 2012, 11:02
@Friedlunk Tak to je faj,že tak moc chutnalo (Y)těstíčko je parádní opravdu se s ním pracuje krásné (clamp)děkuji za vyzkoušení (L) (hello)
Vera N 30. 8. 2012, 18:43
S tou potravinovou folií je výborný nápad. (Y) (Y)
Lucie-Anna 30. 8. 2012, 16:12
Mohu se zeptat, jak tence vyválíte těsto? Ono přeci jen ještě nakyne, tak ať to není moc tlusté....
B.Tumka 30. 8. 2012, 16:33
@Lucie-Anna Dobrý den vyválela jsem ho tak *-) 5mm tenký
Lucie-Anna 30. 8. 2012, 16:35
@B.Tumka Děkuji za radu - máme teď na zahradě plno jablek, tak vyzkouším!
darinka30 30. 8. 2012, 15:07
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie