Bohdana S. (serafinka) ID 28074 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 18 návštěvníků)
Švestková nutela z domácí pekárny - velmi jednoduchá a žravá
[ recept č. 134537 ze dne 4.10.2012 ]
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1,5 kg vypeckovaných,umytých a rozmixovaných švestek, 100 ml rumu,500 g cukru - krystal nebo krupice, 80 g kakaa - klasické kakao - né granko, 1 vanilkový cukr, 1 kakaový nebo čokoládový pudink v prášku, 1 Gelfix /2:1/
POSTUP PŘÍPRAVY
Rozmixované švestky,rum,kakao,vanil.cukr,pudink a Gelfix dáme do pekárny a zapneme program "džem".Po půlhodině do pekárny přidáme 500g cukru.Program nevypínat,jen otevřít pekárnu a cukr přisypat a opět zavřít.Po konci programu ještě horké nandat do skleniček a otočit dnem vzhůru.
Dobrou chuť |
Lucie K. (lucccka) ID 18309 (11.9.2013, 19:10) |
Včera jsem dělala první várku , přišla mi moc hořká, dnes jsem dělala druhou a dala méně kakaa a trošku víc cukru ( ale to chce určitě i podle švestek, my máme starý strom a švestky nijak moc sladké ) a je to super , do buchet místo povidel nebo promazat perník - bude to lahůdka . Nejlepší je ta rychlost oproti klasickým povidlům, prostě díky za recept. |
ODPOVĚDĚT |
Monika M. (Lucrecia) ID 301769 (9.9.2013, 20:55) |
Ahoj, poradíte mi prosím postup, jak to uvařit bez pekárny? Mám spoustu švestek a nevím co snima. Díky moc. |
ODPOVĚDĚT |
 |  | Gabriela K. (gabikaKa) ID 155412 (9.9.2013, 21:23) |
Monika, klasicky, ako džem - povariť, rozmixovať so všetkými prísadami a horúce plniť do pohárov. Tak to robievam, tiež už nemám pekáreň. |
ODPOVĚDĚT |
Michaela T. (Misula29) ID 80431 (9.9.2013, 11:27) |
Dělala jsem podle tohoto receptu klasicky na sporáku asi před 14 dny (místo kakaa jsem přidala 100g strouhané hořké čokolády), včera jsme otevřeli první skleničku k palačinkám a moc všem chutnalo. Teď lituju, že jsem neudělala 2 dávky. Příští rok určitě udělám zase  |
ODPOVĚDĚT |
Hanka N. (mandel) ID 100826 (4.9.2013, 9:26) |
Nevíte - šlo by to bez rumu? Chtěla bych to udělat dětem - měli by zdravější nutelu, ale ten rum se mi tam moc nechce dávat. Mám ho něčím nahradit nebo jen zkusit nedat, poradíte? |
ODPOVĚDĚT |
 | Michaela T. (Misula29) ID 80431 (9.9.2013, 11:29) |
určitě to půjde bez rumu, podle mě není třeba ničím nahrazovat |
ODPOVĚDĚT |
|  | Hanka N. (mandel) ID 100826 (9.9.2013, 16:55) |
Děkuju, jak budu mít švestky, vyzkouším. |
ODPOVĚDĚT |
 | dominika o. (domenica) ID 34919, mimibazar.cz/domenica (20.8.2013, 13:49) |
Vynikajici nedelala jsem ji tedy v pekarne, ale normalne na plotne a je perfektni Protoze mi ji trochu zbylo, co se mi neveslo do sklednicek, tak sjem zrovna k obedu udelala palacinky a i milackove se olizovali az za usima  |
ODPOVĚDĚT |
Vendula B. (DobrotyDulinka) ID 488267 (7.7.2013, 17:22) |
To vypadá velmi žravě =)  |
ODPOVĚDĚT |
 | Alena P. (Alla) ID 194051 (4.10.2012, 13:34) |
Já jí letos dělala prvně,bez gelfixu a na kamnech.Zrovna jsem jí tento týden dávala do košumberských rohlíčků.moc dobrá.Já měla recept nejdřív vařit,pak cukr,kakao,pak mixovat a nakonec rum  |
ODPOVĚDĚT |
 |  | Bohdana S. (serafinka) ID 28074, mimibazar.cz/serafinka (4.10.2012, 14:34) |
První várku jsem dělala bez Gelfixu,ale byla dost řídká .Druhou várku jsem si upravila a přidala Gelfix a konzistence je marmeládová  |
ODPOVĚDĚT |
|  |  | Alena P. (Alla) ID 194051 (5.10.2012, 20:26) |
Já to vařila na plotně a hezky míchala a tekutinu odpařovala,takže to mám pěkně husté  |
ODPOVĚDĚT |