Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Nepečený narozeninový dort BERUŠKA

0.0
Nepečený narozeninový dort BERUŠKA

Potřebné ingredience

krém 5 kelímků - 1000g zakyzaná smetana 4 kelímků - 1000g tvaroh měkký ve vaničce dle chuti cukr moučka těsto 4 velké pytlíky piškoty mléčný marcipán 400g sušené polotučné mléko 800g moučkový cukr 1 vrchovatá polévková lžíce kukuřičný sirup 3-4 čajové lžičky mandlové aroma cca 100 ml vlažná voda dle potřeby červené barvivo v prášku dle potřeby žluté barvivo v prášku dle potřeby černé barvivo-já použila barvivo tekuté v prášku jsem nesehnala dle potřeby modré barvivo v prášku 1 polévková lžíce olej

Postup přípravy

popis je u obrázkového postupu

zakysanou

smetanu, tvaroh a cukr moučka vytřete z kelímků a smíchejte v misce.
vemte si půlkulatou misku vystlete jí potravinářskou fólii a můžeme začít.
Na spod misky dejte pár piškotů na piškoty dejte trochu mléčné směsi kterou jsme si připravili
nyní dejte ovoce treba merunky a zas dejte vrstvu mlečné směsi, a opět piškoty vrstvu a vrstvu mléčné směsi a vrstvěte to dokavad nespotřebujete piškoty a mléčnou směs :-)
až máte mísu naplněnou dejte do lednice na den stuhnout.vezmeme druhou misku, ale menší na hlavičku a postupujeme stejně jako u tělíčka.

druhý den misky vyklopte a máte krásný půlkulatý tvar dortu a krásnou hlavičku.

obarvený marcipán.. vysvětlím v dalším postupu.

400 g sušeného polotučného mléka,( obyč tesco jsem kupovala ) - to stačí nemusí být to drahé 800 g moučkového cukru - oboje důkladně (nejlépe 2x) prosít a přidat 1 vrchovatou lžíci kukuřičného sirupu,( koupila jsem ho ve zdravíčku platila jsem 31 kč ) 1 lžíci oleje, asi 3-4 ČL mandlového aroma( kupovala jsem v tescu 23 kč ) a cca 100 ml vlažné vody (vodu přidávat postupně, ne najednou).Důkladně propracovat, pokud se hmota drobí, přidat vodu, v opačném případě přidat moučkový cukr a sušené mléko.

barvení marcipánu .

barvivo ( kupovala jsem v drogerii teta 4 kč sáček ) přidat opravdu malinko- strašně moc to barví.

jak marcipán obarvíme, když máme sypké barvy tak hotový marcipán si rozdělíme na potřebné bochánky, část kterou chci obarvit na červeno tak bude největší atd...

vezmeme jeden bochánek uděláme si do něj důlek a nasypeme trochu barviva zakápneme kapičkou vody, ale opravdu kapičkou jinak nám začne marcipán lepit a museli by jsme opět přidávat cukr nebo suš mléko. důlek jakoby uzavřeme a začneme válet jakoby jsme váleli těsto, válíme do doby než se nám to celé obarví, chvilku to trvá tak doporučuji trpělivost... cca 5 minut

na vále si marcipán rozválíme a začneme dort potahovat. když se marcipán lepí na vál, použijte moučkový cukr... na rozválení...když chcete přilepi nějaké věci jako například očička, navlhčíme je vodou a přilepíme.. celou berušku pak pomocí pírka navlhčíme, tím smyjeme přebytečný cukr, který se nám tam dostal při rozvalování marcipánu, pokud chceme uhladit nějakou část, jako např. tělíčko navlhčíme si ruce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie