Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 46 návštěvníků)

PRAVÉ TIRAMISU

0.0
PRAVÉ TIRAMISU

Potřebné ingredience

Na piškot=6 vajec,180g cukru krupice,+ balení vanilkového cukru,120g polohrubé mouky,1c lžička kypřícího prášku,80g škrobu(solamyl!!)
Na krém=5plátků želatiny,5 žloutků,100g moučkového cukru,200g mascarpone,4 lžíce rumu,2lžíce citronové šťávy,3 bílky,20g cukru krupice,100ml smetany ke šlehání,2 balení vanilkového cukru
Na pomazání piškotu=3 lžíce instantního espressa
Na posyp=kakao v prášku

Postup přípravy

uvedený u postupu

oddělíme žloutky a bílky...dáme samostatně do skleniček....je to z 5 vajíček

do jedné mísy dáme bílky a přidáme 90g cukru krupice

ušleháme pevný sníh

do druhé mísy dáme žloutky a zbytek cukru což je 90g cukru krupice a ještě vanilkový cukr

ušleháme na hustý krém

do mísy dáme 120g polohrubé mouky,lžičku kypřícího prášku a 80g škrobové moučky a promícháme,aby se vše spojilo

používám tento solamyl..mám s ním dobré zkušenosti

do hustého krému ze žloutků vmícháme směs mouky,škrobu a prdopeče

přidáme sníh a opatrně promícháváme aby se vše krásně spojilo

tady máme vše promícháno v hladké krémové těsto

dortovou formu o průmeru 26cm vymažeme a vysypeme hrubou moukou

dáme do formy....dáme péct na 175stupňů nebo na 155stupňů(to pokud máte horkovzdušnou a pečeme tak 35-40 minut...a dejte do předem vyhřáté trouby

tuto želatinu sem použila...je k dostání téměř všude,jak kaufland,tak lídl,penny market,billa a i v delvitě...není s koupí problém

dáme do misky vlažnou vodu a necháme nabobtnat 5 plátků želatiny 10 minut

mezitím než nám nabobtná želatina tak si dáme do skleničky 4lžíce rumu a 2 lžíce citronové šťávy...

po 10ti minutách želatinu vymačkáme a dáme na talířek

ohřejeme rum s citronovou štávou

do horkého rumu s cit.š´távou přidáme vymačkanou želatinu a necháme zahříváním na ohni rozpustit

tadymáme rozpuštěnou želatinu a odstavíme a necháme vychladnout

z 5 vajíček oddělíme žloutky a bílky samostatně do skleniček,ale pozor!!!bílky si nechte ve skleničce jen 3 ...více jich nebudete potřebovat a žloutky všechny

do mísy si dáme žloutky,100g moučkového cukru a mascarpone

takhle vyoadá mascarpone....já ho sehnala v bille,ale mají ho i vtescu...jinak s tímto byl větší problém sehnat..ale nakonec sem přišla,na to že ho mají i v kauflandu

a vyšleháme krém

vychladlou želatinu přidáme do krému a nešleháme už jen zamícháme

potom vyšleháme sníh ze 3 bílků a 20g cukru krupice vyšleháme sníh

sníh vmícháme opatrně do krému

tady máme krém po tom co sme přidali sníh

potom dáme do mísy 100ml smetany ke šlehání a 2 vanilkové cukry

smetanu s cukry vyšleháme a ještě přimícháme do krému

hotový krééém

mezitím co jsme si připravovali krém se nám téměř dopekl piškot...podívejte jak mě vyběhl:-Djá hlupák sem totiž dala celý kypřící prášek:-Dale nevadí,nachuti to neubere

potom piškot po dopečené vyndáme,je krááásně zlatavýý:-)necháme ve formě vychladnout

připravíme si instantní kávu...dělám do celého hrníčku...dám jednu lžičku kávy-to stačí

tuto rozpustnou kávu používám

po vychladnutí vyndáme korpus z formy a rozřízneme na 3 díly...tady ukázka jak krásně šlo rozříznout,jde to hladce

tady rozděleno na 3 díly

vezmeme si jeden díl plátu a pokapeme kávou a dáme na něj 1/3 krému

rozetřeme až do krajů

taktopostupujeme i při druhém a třetím plátu

tady je krásně vidět detail ze strany....

nezapomeňte pokapat kraje a potom zamažeme zbytkem krému...krásně nám to vše vyjde

posypeme kakaem v prášku a dáme do ledničky alespon na pár hodin

tak tady sou dva poslední kousky:-D

a posledníííííííí

detail...tiramisu blo vážně vynikající...buchta je taková lehoučká a krém se jen rozplývá na jazyku

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

wWendy 18. 2. 2008, 19:39
bylo vynikajícíííííííííííííííííí ;-) ;-)
katulik 18. 2. 2008, 16:43
jéééééééééé to je supéééééééééér! (Y)
wWendy 14. 2. 2008, 23:20
jak to vypadá na řezu dodám zíííítra :-p :-p

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie