(recept
si oblíbilo 57 návštěvníků)
PRAVÉ ITALSKÉ TIRAMISU
Potřebné ingredience
cukr krupice - 5-10 lžic, každý jak chce sladké, 5 vajec, 500 g mascarpone, Amaretto, cukrářské piškoty
Postup přípravy
PŘIPRAVOVÁNO DLE Emanuela Ridiho.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme sníh.
Do žloutků přidáme Mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme sníh.
Piškoty namáčíme do kávy smíchané s Amarettem, jen rychle, aby se nerozmáčely. Skládáme do formy – piškoty, krém, piškoty, poslední vrstvu krému posypeme kakaem.
Necháme min 2 h zatuhnout v lednici. Já nechávám celou noc, piškoty musí natáhnout vlhkost a vše se pořádně spojit.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme sníh.
Do žloutků přidáme Mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme sníh.
Piškoty namáčíme do kávy smíchané s Amarettem, jen rychle, aby se nerozmáčely. Skládáme do formy – piškoty, krém, piškoty, poslední vrstvu krému posypeme kakaem.
Necháme min 2 h zatuhnout v lednici. Já nechávám celou noc, piškoty musí natáhnout vlhkost a vše se pořádně spojit.
potřebné suroviny
cukrářské piškoty s jinými to není dobré
a výsledek :-) nikdy moc dlouho nezbyde
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Bacilek4
(upraveno)
16. 5. 2013, 16:08
Skvělé piškoty (a levné) na Tiramisu mají teď v Bille (modrý obal). Dovoz samozřejmě. Jinak tento recept je nej nej.
hezouni
(upraveno)
28. 8. 2012, 7:07
zdravím Vás je to naprosto vynikající ... trochu jsem pozměnila...děti by kávu nechtěli,tak jsem to namáčela do kávoviny Caro...opravdu jen slabší...a co ještě,vrstvila jsem to do několika malých umělohmotných piksliček a mizí jedna za druhou
Moncherry
(upraveno)
26. 8. 2012, 22:31
Taky ho tak dělám. mascarpone si vozím z Itálie a vajíčka používám domácí. Je vynikající, ale v Itálii mi vždycky v restauraci stejně chutná víc.
gazi
(upraveno)
26. 8. 2012, 22:17
Dobrý večer, poradíte mi,prosím, kde koupím ty piškoty?? Můžou být i jiné značky nebo jen tyhle speciální na tiramisu?? Díky, dana
Moncherry
(upraveno)
26. 8. 2012, 22:31
@gazi
Cukrářské piškoty mají v každém hyper super.
kebulka
(upraveno)
26. 8. 2012, 22:25
@gazi
to jsou klasické cukrářské piškoty,koupíte všude
bizi
(upraveno)
26. 8. 2012, 20:25
Fakt nemá chybu ,dělali jsme na italském kurzu vaření . Vejce musí být fakt čerstvá,nejlépe domácí
senti
(upraveno)
26. 8. 2012, 21:13
@bizi
souhlasím s vámi, všechny suroviny musí být kvalitní a výsledek pak stojí za to
ssonda
(upraveno)
26. 8. 2012, 12:57
Ještě bych chtěla vidět porci na talíři,jak se to krájí a nabírá z té misky?
hezouni
(upraveno)
28. 8. 2012, 7:08
@ssonda
já jsem to vrstvila do několika malinkých umělohmotných mističek a vyjídá se to přímo z toho...mizí jedna miska za druhou
senti
(upraveno)
26. 8. 2012, 21:12
@ssonda
Tak až budu příště dělat, tak vám ji vyfotím, jinak první kus jde samozřejmě hůř, ale další už pak v pohodě
Boňule
(upraveno)
26. 8. 2012, 10:55
Vypadá lákavě, ale nejsou ta syrová vejce nebezpečná? Ale fakt se mi sbíhají sliny!
senti
(upraveno)
26. 8. 2012, 20:59
@Boňule
děláme ho docela často a nikdy nikomu nic nebylo...já jím i tatarák, tak že z vajec vážně strach nemám
hezouni
(upraveno)
28. 8. 2012, 7:09
@senti
přesně tak,kdo rád tatarák,který úplně zbožňuju,tak se nebojí ničeho