Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 57 návštěvníků)

PRAVÉ ITALSKÉ TIRAMISU

0.0
PRAVÉ ITALSKÉ TIRAMISU

Potřebné ingredience

cukr krupice - 5-10 lžic, každý jak chce sladké, 5 vajec, 500 g mascarpone, Amaretto, cukrářské piškoty

Postup přípravy

PŘIPRAVOVÁNO DLE Emanuela Ridiho.

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme sníh.
Do žloutků přidáme Mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme sníh.
Piškoty namáčíme do kávy smíchané s Amarettem, jen rychle, aby se nerozmáčely. Skládáme do formy – piškoty, krém, piškoty, poslední vrstvu krému posypeme kakaem.
Necháme min 2 h zatuhnout v lednici. Já nechávám celou noc, piškoty musí natáhnout vlhkost a vše se pořádně spojit.

potřebné suroviny

cukrářské piškoty s jinými to není dobré

a výsledek :-) nikdy moc dlouho nezbyde

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bacilek4 16. 5. 2013, 16:08
Skvělé piškoty (a levné) na Tiramisu mají teď v Bille (modrý obal). Dovoz samozřejmě. Jinak tento recept je nej nej. (child7)
hezouni 28. 8. 2012, 7:07
zdravím Vás (hello) je to naprosto vynikající (zajic) (zajic) (zajic) (Y)... trochu jsem pozměnila...děti by kávu nechtěli,tak jsem to namáčela do kávoviny Caro...opravdu jen slabší...a co ještě,vrstvila jsem to do několika malých umělohmotných piksliček a mizí jedna za druhou ,-) ,-) ,-) (flower) (flower) (flower) (flower)
Moncherry 26. 8. 2012, 22:31
Taky ho tak dělám. mascarpone si vozím z Itálie a vajíčka používám domácí. Je vynikající, ale v Itálii mi vždycky v restauraci stejně chutná víc. (F)
gazi 26. 8. 2012, 22:17
Dobrý večer, poradíte mi,prosím, kde koupím ty piškoty?? Můžou být i jiné značky nebo jen tyhle speciální na tiramisu?? Díky, dana *-)
Moncherry 26. 8. 2012, 22:31
@gazi Cukrářské piškoty mají v každém hyper super.
kebulka 26. 8. 2012, 22:25
@gazi to jsou klasické cukrářské piškoty,koupíte všude (F)
bizi 26. 8. 2012, 20:25
Fakt nemá chybu (Y) (Y),dělali jsme na italském kurzu vaření |:o). Vejce musí být fakt čerstvá,nejlépe domácí (L)
senti 26. 8. 2012, 21:13
@bizi souhlasím s vámi, všechny suroviny musí být kvalitní a výsledek pak stojí za to (Y)
ssonda 26. 8. 2012, 12:57
(Y) (Y) (Y) Ještě bych chtěla vidět porci na talíři,jak se to krájí a nabírá z té misky?
hezouni 28. 8. 2012, 7:08
@ssonda já jsem to vrstvila do několika malinkých umělohmotných mističek a vyjídá se to přímo z toho...mizí jedna miska za druhou ,-) ,-) (hello)
senti 26. 8. 2012, 21:12
@ssonda Tak až budu příště dělat, tak vám ji vyfotím, jinak první kus jde samozřejmě hůř, ale další už pak v pohodě
Boňule 26. 8. 2012, 10:55
Vypadá lákavě, ale nejsou ta syrová vejce nebezpečná? Ale fakt se mi sbíhají sliny! (clamp)
senti 26. 8. 2012, 20:59
@Boňule děláme ho docela často a nikdy nikomu nic nebylo...já jím i tatarák, tak že z vajec vážně strach nemám :-)
hezouni 28. 8. 2012, 7:09
@senti přesně tak,kdo rád tatarák,který úplně zbožňuju,tak se nebojí ničeho :-) :-) :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie