Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 30 návštěvníků)

Karamelové větrníky

0.0
Karamelové větrníky

Potřebné ingredience

odpalované těsto:0,25 l vody80 ml oleje160g polohrubé mouky4 vejcesůlNáplň:150g cukru krupice0,3l smetany nebo mléka1 vanilkový pudink200g másla1/2 vanilkového cukruŠlehačka:0,25l šlehačky1 ztužovač šlehačkyPoleva:50g cukru krupice6 lžic mléka(podle potřeby)180g moučkového cukru

Postup přípravy

Vodu,tuk,sůl přivedeme do varu,stáhneme z plotýnky,nasyoeme všechnu mouku,zamícháme a vrátíme na plotýnku.Vaříme dokud se nelepí na hrnec.Necháme za občasného zamíchání vychladnout.Pak přidáme vejce a šlehačem zašleháme až vznikne hladké těsto.Sáčkem tvoříme větrníky jedním tahem,lze i lžící dělat hromádky,na vymaštěný plech.troubu si dobře necháme rozehřát,pečeme cca 20 minut,prvních 10 minut neotvírat troubu.Já dávám na plech půl štamprle vody,podle rady cukrářky,lépe tak naskočí těsto.Vlažné upečené větrníky rozkrojíme napůl.

Příprava náplně: Cukr zkaramelizujem(pozor ne moc do hněda),zalijeme 200ml smetany(mléka) a rozvaříme,stále mícháme dokud se nerozvaří karamel.Ve zbytku smetany rozmícháme pudink,uvaříme karamelový pudink.Vmícháme 50g másla a necháme trochu vychladnout,pak dáme do mixéru a šleháme do skoro vychladnutí.Všleháme zbývající měkké máslo a vanilkový cukr.

Šlehačku ušleháme se ztužovačem.

Poleva: Zkaramelizujeme cukr,zalijeme mlékem,rozvaříme.Moučkový cukr dáme do misky,vlijeme karamel a vymícháme hladkou hustou polevu.

Spodní část větrníků naplníme krémem,na to šlehačku.Přikryjeme a polijeme polevou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gabbis 27. 3. 2010, 5:06
Chci se zeptat u te naplne. Puding rozmichame v 0,1l smetany a pak to prilijeme do toho karamelu? Edkuji
dolik76 28. 3. 2010, 19:07
@gabbis Ano, uvaříte karamelový pudink :-$
Jablotro 21. 2. 2010, 15:21
Dobrý den, včera jsem vyzkoušela Váš recept na větrníky. Bylo to poprvé, co jsem dělala něco z odpalovaného těsta, takže se dalo očekávat, že to nebude na jedničku s hvězdičkou. Po vytáhnutí mi některé větrníky splaskly, ale chuťově dobré. Náplň nemá chybu, ale s polevou to bylo trochu horší. Už mi nevyšel cukr, takže jsem místo 180g dala 100g a už tak jsem měla problém udělat hustou polevu. Toho cukru bylo nějak moc, neboť se mi hned udělaly spíše suché kuličky, musela jsem to naředit horkou vodou, ale ani tak to nebyla ta pravá poleva. No třeba příště se zadaří lépe. I tak velice děkuji za recept, neboť chuťově to bylo velice dobré a všem chutnalo :-p

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie