Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 162 návštěvníků)

Skořicové cukroví mačkané lisem na česnek

0.0
Skořicové cukroví mačkané  lisem na česnek

Potřebné ingredience

Těsto:100g moučk.cukru,250g hl.mouky, 200g másla, 1vejce, 2 sáčky vanilk.cukru, 2 sáčky kakaového pudinkového prášku, 1,5-2lžíce mleté skořice, moučkový cukr smíchaný se skořicí na posypání.

Postup přípravy

Těsto nemusí odpočívat, je lepší aby nebylo z lednice, pak se lépe protlačuje. Z jednoho naplněného lisu vytvoříme jednu hromádku. Já jsem to vždy točila jak zmrzlinu. Pečeme při 160°C cca 9minut. Ještě horké sypeme směsí na posypání.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kvítečko 10. 12. 2015, 11:15
vyzkouším (Y)
kymama 9. 12. 2015, 20:04
Moc dobré, děkuji za recept. Syn miluje skořici a je alergik na ořechy a toto je přímo pro něj a moc chutnají nejen jemu. Dávala jsem Bio extra čokoláda pudinky a je to moc dobré, jemné a hodně čokoládové (Y) (clamp). Asi budu muset dělat ještě jednu várku, neboť do vánoc nevydrží ,-)
SisaMo 7. 12. 2015, 13:28
Dobrý den, ráda bych letos vyzkoušelo tento recept a zajímalo by mě, jestli je potřeba cukroví nechcat nějaký dne uležet. Našla jsem totiž totožný recept na netu a bylo u něj uvedeno: "nechat 14 dnů odležet". Peču vždy pár dnů pře štědrým dnem a vím, že nechat uležet 14 dnů by u nás neprošlo :-).
Verusle 2. 12. 2014, 19:26
Výborný recept, dnes jsem vyzkoušela a povedlo se (Y) :-) (Y)děkuji (jezisek)
hantonie 7. 11. 2014, 16:14
Dnes jsem vyzkoušela a výýýbornééééé. Neměla jsem čokopudink a nechtěla jsem k vanilkovému dávat kakao, tak jsem dělala jen z vanilkového. JSOU SUPER díky Petra (clamp) (clamp) (Y) (Y)
terezaivana 5. 11. 2014, 16:38
dobrý den, jsem opravdu lenoška.. tak se chci zeptat jestli myslíte, že by to šlo vytlačit jako například perníčky? děkuji (santa)
turnik 17. 12. 2013, 20:25
výborné
chucky 1111 17. 12. 2013, 17:19
Tak to musím vyzkoušet :-)
šamotka 14. 12. 2013, 22:12
Už mám taky poprvé hotové. Malinko jsem zápasila s tím lisem, bo mi těsto utíkalo okolo, ale chuťově jsou výborné, takže určitě budu dělat i dále. DÍKY ZA RECEPT. (Y) (Y) (Y)
evvina 26. 11. 2013, 12:38
Něco úžasného, opravdu perfektní. Dnes jsem je zkusila z poloviční dávky a věřím že do Vánoc je budu dělat z dvojnásobné dávky. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
PavliBP 9. 1. 2013, 15:24
tak já nevím, jestli jsem udělala něco špatně, ale byl v tom hrozně cítit ten pudinkový prášek *-) a to mi tedy vůbec nejelo, bylo to, jako bych jedla škrob +o( takže jsem je nakonec vyhodila :^)
pbuck 8. 12. 2013, 12:56
@PavliBP Měla jste to NEDOPOČENÉ. Po 9min v troubě jsem to vyndala a mělo to práškovou chuť, tak jsem to dala ještě na 3min dopéct a bylo to akorát. Výborné, musím dělat další várnku, první zmizela ještě za tepla! :-) Opravdu chutnají jako esíčka. Nebojte se práškové chuti, stačí vychytat čas pečení, který se troubou od trouby liší, a jsou vynikající! Děkuji za recept (clamp) P.S. Udělala jsem bobky přes mačkátko a placičky - kulička, která se rozklepne paličkou na maso a vznikne krásný vzorek, vypadají pak jako sušenky z krámu (dance)
PavliBP 17. 12. 2013, 16:50
@pbuck Moc děkuji, zkusím tedy nechat déle péct (Y) , snad se podaří (F)
Michala28 22. 1. 2013, 17:24
@PavliBP tak to opravdu nevím. Asi jsem se Vám netrefila do chuti. :-$
Aluch 7. 1. 2013, 19:26
děkuji za recept (Y) (F).......sice je po svátcích, ale určitě vyzkouším (H)
Marsha5 7. 1. 2013, 18:36
Tak jsem také letos vyzkoušela a nemá to chybu, opravdu to chutná jak esíčka. Každý kdo ochutnal byl z tohoto cukroví unešen.
Kamis1 6. 1. 2013, 17:40
Skvělý nápad (Y)
terany 18. 12. 2012, 14:25
Dneska jsem dělala a je super |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
Michala28 19. 12. 2012, 8:01
@terany To jsem moc ráda. Krásné Vánoce (banky)
P.A.V.L.A 16. 12. 2012, 22:24
Bezva nápad. (clamp) (clamp) (clamp)
XLenkaX 16. 12. 2012, 21:37
dnes jsem dopekla...celá rodina jsme se shodla, že chutnají jako esíčka (Y) (clamp)
Michala28 18. 12. 2012, 13:09
@XLenkaX Děkuji (F)
Žanda shop 16. 12. 2012, 18:36
Skvělý recept s výborným nápadem, neznala jsem (Y)
mirkaberkys 15. 12. 2012, 22:10
Tohle cukroví jsem dělala už loni, jen jsem spodek cukroví dala do čokoládové polevy. Výborná záležitost.
denik09 15. 12. 2012, 20:06
Dobry vecer muzu se zeptat jak to maslo musi byt ,jestli se musi rozehrat,nebo musi byt pri pokojove teplote. :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie