(recept
si oblíbilo 33 návštěvníků)
Čokoládové pečené brambůrky
Potřebné ingredience
50 g hořké čokolády nastrouhat, 100 g cukru moučka, 175 g hery, 250 g hl. mouky, 100 g mletých mandlí, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce mléka
Postup přípravy
Ze všech přísad vypracovat těsto, tvarovat malé kuličky a upéct. Po upečení obalovat ve směsi hořkého kakaa a cukru moučka.
Recept mám odtud z lonska, ale paní ho prý smazala a protože se po něm ptáte, dovolila jsem si ho vložit.
Recept mám odtud z lonska, ale paní ho prý smazala a protože se po něm ptáte, dovolila jsem si ho vložit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mirisek21
(upraveno)
14. 11. 2015, 22:36
Zrušený účet
(upraveno)
22. 12. 2012, 13:37
Taky jsem loni dělala, ale vůbec se nesnědly, takže letos vypouštím. Je fakt, že se s nima dalo krásně pracovat, dobře vypadaly, všechno, ale chuťově byly suché a takové nijaké
sympatie
(upraveno)
13. 12. 2012, 14:15
Já je dělala loni, ale u nás nic moc, jsou docela suché. Dělají se dobře, ale to je tak celé.
racochejlek
(upraveno)
13. 12. 2012, 12:28
Dobrý den, taky uvažuji že brambůrky vyzkouším, vypadají moc dobře a pamatuji z loňska, že na ně byl velký ohlas. Kolik je prosím kousků z jedné dávky?
monky3
(upraveno)
13. 12. 2012, 16:42
@racochejlek
80 kousků, ale záleží na velikosti
herlíci
(upraveno)
13. 12. 2012, 13:02
@racochejlek
Podle velikosti kuliček. Mě v počítání u 40 ks vyrušil prcek a pak už jsem nepokračovala. Ale je jich hodně a jsou
racochejlek
(upraveno)
13. 12. 2012, 15:02
@herlíci
super, tak já večer vyzkouším z poloviční dávky.
ellisabet82
(upraveno)
13. 12. 2012, 11:33
I já loni pekla jako pečené brambůrky a luxusní záležitost letos mám již také hotové jak píše paní níže místo mléka smetanu, a místo hery máslo asi jak je kdo zvyklý a dala jsem vlašské ořechy místo madlí a také výborné
Romana T.
(upraveno)
12. 12. 2012, 13:10
Dobrý den,jak dlouho prosím pečete
herlíci
(upraveno)
13. 12. 2012, 6:07
@Romana T.
Dokud nejsou zespodu jen lehounce hnědé. Nechte pak chvíli vychladnout, oni ztuhnou a lépe se obalují.
jansemi
(upraveno)
11. 12. 2012, 20:06
Minulý rok som ho robila aj ja, ale namiesto mlieka v recepte bola šľahačková smotana, tento rok som robila znova, ale neviem, prečo, ale koláčiky sa tak nezaguľatili a sú tvrdšie a suchšie. Neviete náhodou, prečo?
herlíci
(upraveno)
12. 12. 2012, 6:10
@jansemi
Mám je také zespodu zploštělé, ale to bylo i loni. Po upečení měkoučké, po vychladnutí tvrdší, ale pak zase v chladu změknou a jsou výborné
cozumel
(upraveno)
11. 12. 2012, 19:57
Díky. Zrovna včera jsem si na ně vzpomněla. Loni jsem je zkoušela a byly výborné. Nakonec jsem recept po delším hledání našla
monky3
(upraveno)
11. 12. 2012, 17:58
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=67109&user=66156 taky ho mám, jestli je to ono nevím, mám jiný název
herlíci
(upraveno)
12. 12. 2012, 6:09
@monky3
Moni, vypadá to, že to bude stejné. Toto mělo název brambůrky a několikrát je v diskuzi někdo hledal a nenašel, že prý autorka smazala . Tak se nezlobte
monky3
(upraveno)
12. 12. 2012, 14:35
@herlíci
Ivo, nic se neděje...... ....tady je plno stejných receptů