Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Vánoční punč z pečeného čaje

0.0
Vánoční punč z pečeného čaje

Potřebné ingredience

Na pečený čaj:
2kg jakéhokoliv ovoce, 0,5 kg cukru krupice, 1 van. cukr, 1 citrón, 5 hřebíčků, lžička skořice, 3 ks badyánu, rozinky (předem naložené v rumu, alespoň 1 týden)
Na punč:
0,5 l pečeného ovocného čaje, 0,5 l červeného polosladkého vína, 2 dcl rumu, šťávu z 1 pomeranče, šťávu z 1 citrónu, 1 ks badyánu, 1 ks skořice celé, 5 ks hřebíčku

Postup přípravy

Pečený čaj:
Ovoce nakrájíme na kousky (neloupeme), dáme do pekáče, posypeme cukrem, dáme hřebíček, skořici, badyán, rozinky, citrónovou šťávu. Vše promícháme a pečeme 45 minut na 150 stupňů v horkovzdušné troubě. Po upečení naplníme do skleniček, uzavřeme a skleničky postavíme dnem vzhůru. Z této dávky vyjde cca 5 skleniček.
Vánoční punč:
5 lžic pečeného čaje zalijeme horkou vodou. Ve víně uvaříme kůru z citrónu a pomeranče, badyán, skořici a hřebíček, pak nalijeme do čaje. Přidáme ovocnou šťávu a rum.
Přeji dobrou chuť a krásnou vánoční atmosféru

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jaanine 14. 12. 2012, 21:56
Pečený čaj dělám taky, ale dost mně tedy překvapilo ve vašem receptu to 1kg cukru *-) . Není to pak děsně sladký? Vždyť ovoce je samo o sobě sladké. Já osobně na celý pekáč dávám tak 2dcl medu a sladké je to až až. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie