(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Vánoční punč z pečeného čaje
Potřebné ingredience
Na pečený čaj:
2kg jakéhokoliv ovoce, 0,5 kg cukru krupice, 1 van. cukr, 1 citrón, 5 hřebíčků, lžička skořice, 3 ks badyánu, rozinky (předem naložené v rumu, alespoň 1 týden)
Na punč:
0,5 l pečeného ovocného čaje, 0,5 l červeného polosladkého vína, 2 dcl rumu, šťávu z 1 pomeranče, šťávu z 1 citrónu, 1 ks badyánu, 1 ks skořice celé, 5 ks hřebíčku
Postup přípravy
Pečený čaj:
Ovoce nakrájíme na kousky (neloupeme), dáme do pekáče, posypeme cukrem, dáme hřebíček, skořici, badyán, rozinky, citrónovou šťávu. Vše promícháme a pečeme 45 minut na 150 stupňů v horkovzdušné troubě. Po upečení naplníme do skleniček, uzavřeme a skleničky postavíme dnem vzhůru. Z této dávky vyjde cca 5 skleniček.
Vánoční punč:
5 lžic pečeného čaje zalijeme horkou vodou. Ve víně uvaříme kůru z citrónu a pomeranče, badyán, skořici a hřebíček, pak nalijeme do čaje. Přidáme ovocnou šťávu a rum.
Přeji dobrou chuť a krásnou vánoční atmosféru
Ovoce nakrájíme na kousky (neloupeme), dáme do pekáče, posypeme cukrem, dáme hřebíček, skořici, badyán, rozinky, citrónovou šťávu. Vše promícháme a pečeme 45 minut na 150 stupňů v horkovzdušné troubě. Po upečení naplníme do skleniček, uzavřeme a skleničky postavíme dnem vzhůru. Z této dávky vyjde cca 5 skleniček.
Vánoční punč:
5 lžic pečeného čaje zalijeme horkou vodou. Ve víně uvaříme kůru z citrónu a pomeranče, badyán, skořici a hřebíček, pak nalijeme do čaje. Přidáme ovocnou šťávu a rum.
Přeji dobrou chuť a krásnou vánoční atmosféru
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jaanine
(upraveno)
14. 12. 2012, 21:56
Pečený čaj dělám taky, ale dost mně tedy překvapilo ve vašem receptu to 1kg cukru . Není to pak děsně sladký? Vždyť ovoce je samo o sobě sladké. Já osobně na celý pekáč dávám tak 2dcl medu a sladké je to až až.