Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

Rychlí utopenci

0.0
Rychlí utopenci

Potřebné ingredience

1/2 kg kabanosu nebo buřtů,4 cibule,lák-všechno po 4 LŽÍCÍCH octa,oleje,plnotučné hořčice,worcestru,kečupu,8 lžic vody,1/2 LŽIČKY chilli,od oka -sůl,pepř,paprika-dle chuti

Postup přípravy

Buřty a cibule se nakrájí na kolečka,narovná se to do sklenic asi tak do půlky a zalije lákem(který se povaří za stálého míchání )a když vznikne hladká hmota nalije se do sklenic,urovná se zbylý salám a cibule,pěkně se to udusá a zavře víčkem.jakmile to vystydne je to k jídlu a je to skvělé,ale je třeba počítat s tím,že když tyhle UTOPENCE předložíte hostům,že vám vypijou bar.Podává se s chlebem a v lednici vydrží až měsíc.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hanily 27. 4. 2011, 17:27
supr recept! Chválím, behem tydne uz delam po druhe!!! (clamp)Dekuji! (hello)
Jarkab1 21. 5. 2007, 20:34
*-) *-) *-)vydrží v lednici měsíc, jo? Tak nevím, ale když je dělám já ( recept je velmi podobný), tak nevydrží do druhého dne ;-) Prostě jsou prudce žraví! :-) :-) :-) A k tomu (B) (Y) skvělý receptík (Y)
JoanI 12. 5. 2007, 21:12
Dobrý večer, tak jsem dnes dopoledne vyzkoušela udělat utopance podle Vašeho receptu (Y) (Y) Udělala jsem toho celou 3,5 litrovou sklenici (1,5 kg špekáčků - prý masa není nikdy dost :-D ) s tím, že to necháme odležet do zítra ... zítřek se nekoná, taťka se cpe s přestávkami už od odpoledne ;-) Myslím, že praskne ;-) Prý nikdy tak dobré utopence nejedl. Já na tyto věci nejsem, ale ochutnala jsem a je to opravdu výborné (Y) (Y) Super receptík (Y) (Y)
hozule 16. 5. 2007, 6:33
@JoanI Tak to jsem moooc ráda,tak ať Vám nikdy toho masa nepochybí a chutná a chutná... (PL)
delly 9. 2. 2007, 13:46
Jééé, já tomu nějak nerozumím... *-) to dám jako vrstvu buřtů, vrstvu cibule, vrstvu buřtů...až do půl sklenice, pak to zaleju tím lákem - jako jen po ty buřty nebo celou sklenici...? ;-) Pak tam dám zbytek cibule a buřtů a to už se nezalívá...? ;-) :-$ *-) Jsme krapet natvrdlá...! :-D
hozule 9. 2. 2007, 17:55
@delly Můžete to po vrstvách nebo tak nějak promíchat a naházet,pak to celé zalít tím lákem,nechat to zchladnout a zavřít...My to teda zakrýváme potravinovou folií,utěsníme gumičkou a je to! (Y) U nás to totiž ještě nikdy déle jak dva/tři dny nevydrželo :-),Pavlína
Lubík 9. 2. 2007, 13:48
@delly já jsem to nalila tak trochu přez půlku, nechala malinko vychladit a pak jsem to obrátila vzhůru nohama aby se to nasáklo vše a pak šoupla do lednice (Y)
sulipupi 6. 2. 2007, 21:20
Chci se zeptat, z tohoto množství naplníte kolik sklenic. Dávám sklenice mamce na zavařování a mám jich tu jen pár, tak jestli mi to do nich vyjde. Díky :-$
hozule 7. 2. 2007, 7:35
@sulipupi Dobrý den Leni,taK my to dáváme do takové obří 5 litrové,jinak si myslím,že to můžete dát i do nějakého hrnce a přikrýt potravinovou fólií (X),ono vám to stejně moc dlouho nevydrží (PL),Pavlína
sulipupi 7. 2. 2007, 8:56
@hozule jo TAK JSEM TU JEDNU PĚTILITROVKU NASLA, TAK JDU DO TOHO. dÍKY :-P
Lubík 5. 2. 2007, 16:17
Dobrý den,tak jsem neodolala a už ochutnala je to vynikající,jsem zvědavá jak dlouho v ledničce vydrží (PL) (B)Moc výborný receptík a rychlí.Lubica (X) (Y)
hozule 6. 2. 2007, 8:26
@Lubík Dobrý den,jsem ráda,že chutnají (PL),no myslím,že budete muset ještě přidělat :-),tak dobrou chuť (B),Pavlína
Lubík 6. 2. 2007, 8:41
@hozule Dobrý den,už mám nakoupené suroviny a zítra jdu do nich na novo ;-) :-$ (X)
marus.t 11. 9. 2006, 21:29
bezva recept jsou fakt výborný. Vydržely mi v lednice sotva do druhého dne :-) :-) (Y) (Y) (Y)
Petra (Kája + Honzík 21. 8. 2006, 14:22
Pavlíno, tak buřty dle tohoto receptu už dělám spoustu let :-) jsou fakt výborné, nejlepší je nechat minimálně 24hodin uležet ;-) (Y) (Y) (Y)
hozule 21. 8. 2006, 21:52
@Petra (Kája + Honzík Petro,díky za radu,příště nebudem hned dlabat a zkusíme to vydržet 24 hodin! :-P (Y) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie