Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 158 návštěvníků)

Krémeška Božka - rýchla a božská

0.0
Krémeška Božka - rýchla a božská

Potřebné ingredience

300 g hladkej múky, 11 polievkových lyžíc vlažnej vody, trošku soli, 1 stužený tuk Cera. Plnka uvedená v postupe ďalej.

Postup přípravy

Cesto nie je lístkové, je veľmi rýchle ale pripomína lístkové svojou štruktúrou a chuťou. Recept mám zo zdrojov našich starých mám.

múku zmiešame so soľou, postrúhame tuk Cera a pridáme vlažnú vodu. Vypracujeme cesto a necháme 2 hod odležať v chladničke.

cesto rozdelíme na dve časti a medzitým si vymastíme plechy z opačnej strany.

vyvaľkáme, preložíme na plech a popicháme vidličkou, kraje môžeme zarovnať, len veľa neuberať, cesto sa po upečení trošku stiahne.

Plnka - 1 liter mlieka, 250 g kryštálového cukru, 2 vanilkové cukry, 3 žĺtka, 2 Zlaté klasy. Uvaríme a ešte horúce vylejeme na vychladnuté cesto.

keď krém vychladne, vyšľaháme 2 šľahačky. Mám osvedčené práškové Dr.Oetker - dobre drží tvar. Prikryjeme druhým upečeným plátom, poprášime práškovým cukrom a hotovo.

len sa tak za ňou zapráši a zostanú oblízané prsty.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

babetta 16. 11. 2013, 14:20
opět peču Váš recept a zlaté klasy jsou konečně v Čechách :-).U nás sklízí buchtička úspěch , dokonce ji všichni pečou v práci.Nemáte ještě nějaký recept na řezy?Ty Vaše dorty totiž nezvládnu ,-)
gabana 25. 2. 2013, 9:03
No rychlá moc tedy nebyla, crcala jsem se s tím půl odpoledne ,-) U mě je rychlé, smíchat, nalít, upéct (Y) Ale aspon jsem spotřebovala Omegu a chlapům docela chutná. (L)
xvendik 5. 2. 2013, 17:25
Vyzkouším (C)
Kukina666 1. 2. 2013, 17:05
Dobrý den, jen se chci zeptat zda uvedené množství je pro ten jeden plát nebo pro oba. Když jsem zkoušela, tak jsem uvedenou dávku rozdělila na 2 půlky, ale nešlo mi vyválet těsto na tak velké obdelníky. Nevím, kde soudruzi z NDR udělali chybu :)
AďaO 5. 2. 2013, 7:04
@Kukina666 Lenka, uvedené množstvo je na obidva pláty, aj sa dobre vaľká, tak neviem, kde soudruzi z NDR spravili chybu :-D :-D
beruškaveruška 29. 1. 2013, 12:09
děkuji za skvělý recept chci se zeptat není toho cukru v náplni moc přišlo mi to hodně sladké příště uberu cukr
ev71 28. 1. 2013, 14:10
Pekla jsem - fakt je to žravé (clamp)
jeremy 28. 1. 2013, 9:30
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
střapatá 27. 1. 2013, 21:01
Pekla jsem ji minulý týden, manžel měl narozeniny a přišli známí, všem moc chutnala. Dokonce i tchýni a ona je vyučená cukrářka.
mirunka1000 26. 1. 2013, 16:03
musím vzkoušet moje maminka pocházela ze slovenska a tohle nám dělala když jsme byli malí už jsem na to uplně zapomněla jen mamka to dělala z listového těsta .... (Y) ale myslím, že je to stejný takže jdu na to díky za tip (clamp)
Mafra72 24. 1. 2013, 16:44
Dělala jsem o víkendu a moc na mě teda nezbylo... (clamp). Takže vynikající (Y) (Y) (Y) (Y)
rikinka33 23. 1. 2013, 11:01
Výborná, mali sme cez víkend (L)
hrobnik 22. 1. 2013, 17:20
Výborné všem moc chutnalo.Příště dám méně cukru,Doporučuji |:o) (clamp)
felunka 21. 1. 2013, 19:43
co je prosím ingredience- Zlaté klasy?
AďaO 22. 1. 2013, 14:37
@felunka Marcelka, pozri nižšie v komentároch, dala som tam link
benzd 22. 1. 2013, 0:29
@felunka Vanilkový pudink
march-jr 17. 1. 2013, 22:03
Vynikající, jednoduché. Včera večer jsem pekla, dnes skoro snědeno. Nedala jsem šlehačku dovnitř, protože jsem jí u nás nesehnala, a tak jsem dala už jen na ozdobu při servírování šlehačku ze spreje. Jen moc nechápu to množství cukru. Dala jsem o dost míň a ještě bych ubrala, ale je pravda, že to těsto to docela vyrovnává a každý má jiné chutě. Já ubírám cukr ve všech receptech. Určitě si recept ukládám a budu dělat častěji.
AďaO 18. 1. 2013, 10:13
@march-jr Marcelka, som rada, že chutil. Ak si nepozháňala práškovú šľahačku, môžeš dať aj klasickú - vyšľahať s pridaním stužovača. Nič tým nepokazíš. (Y) (Y) (Y)
Chemlona 15. 1. 2013, 11:01
No já bych z názvu smázla to rychlá, než se uhňácá těsto trvá dost dlouho, pak dvě hodiny v ledničce, pak znovu vyválet, to je pěkná fuška.Celkově vzato, drbu se s tím od rána a příště raději koupím hotové lístkové těsto a bude to opravdu rychlé. (F)
AďaO 15. 1. 2013, 15:03
@Chemlona nerozumiem potom aké cesto vám vyšlo, lebo podľa receptu sa veľmi dobre vaľká a je nenáročné. Niekde nastala chyba.
Jia 16. 1. 2013, 13:41
@AďaO Chyba je v tom, že záleží i na šikovnosti kuchařky ,-) Taky si myslím, že těsto je hotové hned, dělám podobné a celý recept je nenáročný (H)
vrťka 15. 1. 2013, 9:03
Děkuji za inspiracie, je skutečně božská. Snědli jsme ji ještě ten den. :-D :-
AďaO 15. 1. 2013, 9:31
@vrťka Áno, je prudko jedlá!!!!!!!! :-D :-D :-D :-D Som rada, že chutilo.
horackm 13. 1. 2013, 20:48
vypadá to skvěle a jednoduše, vyzkouším (Y)
Bylinka1 13. 1. 2013, 20:43
Nádhera (clamp)
Mirisek21 13. 1. 2013, 16:55
(Y)to vypadá krásně
mates29 13. 1. 2013, 11:22
(hello) za týden zkusím. Jen se Vás chci zeptat, ty žloutky se vaří dohromady s pudinkem? Já vím, máte to napsaný. Jen se radši ptám :-) (F)
AďaO 14. 1. 2013, 9:49
@mates29 Najprv si varím mlieko s cukrom, z toho 1 litra studeného odoberiem, vmiešam Zlaté klasy aj žĺtka a prilejem do horúceho mlieka. Varím ako puding.
mates29 14. 1. 2013, 13:49
@AďaO díky (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie