Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 34 návštěvníků)

Pečený česnek

0.0
Pečený česnek

Potřebné ingredience

* 4-8 celých palic česneku (podle toho, jaký máte hlad) * olivový olej * sůl * alobal * máslo *pečivo

Postup přípravy

Z palice česneku odřízněte vršek tak, aby z každého stroužku koukal alespoň malý kousek. Natrhejte alobal na větší čtverce, do každého posaďte jednu palici a lehce zakápněte olivovým olejem. Alobal zabalte a palice dejte na pekáček. V troubě vyhřáté na 180 ˚C pečte 45 minut. Potom alobar otevřete a nechte palice ještě 2 minuty pod grilem na plný výkon, až povrch lehce zezlátne.
Servírujte s čerstvým pečivem, máslem a solí. Ideální přílohou je zeleninový salát a sklenka bílého vína.
TIP
Na tuhle laskominu nemusíte shánět český česnek. Parádu uděláte i s jemnějším čínským. Ten český si schovejte na recepty, kde potřebujete pořádně ostrou a výraznou chuť.

Další recepty najdete na mém blogu: http://sweetandsaltycz.com/category/food/

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jana + 2 19. 1. 2013, 18:20
tohle je dobre i s repou, upect to takhle dohromady, jen ta repa se musi nakrajet
hanulina77 9. 1. 2013, 15:27
Souhlasím, neskutečná dobrota. (F) Dělám trošku jinak, přepůlím palici na půl a dávám tím rozkrojeným na plech. Používám do pomazánek, k bagetkám, k pečeným půlkám brambor......I můj, muž, který jinak česek nemusí, ho vzal na milost a takhle upravený ho má rád (F)
Karamelka120 9. 1. 2013, 15:12
Jé pečený česnek já úplně miluji - je to fantastická dobrota (zvláště z pravého česneku, ne z toho čínského blafu). Používám ho třeba do dýňové pomazánky: http://www.foodstyle.cz/products/dynova-pomazanka-s-pecenym-cesnekem/ polentových nočků se špenátem http://www.foodstyle.cz/products/polentove-nocky-se-syrovym-spenatem/ apod. Fakt vřele všem doporučuji, budete se divit jak strašlivě dobroučký může obyčejný česnek být |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie