Krémová mrkvová polévka - POMALÝ HRNEC
Potřebné ingredience
cibule, mrkev, kuřecí skeletety na vývar, smetana, sůl, pepř, nové koření, tymián
Postup přípravy
Na dno hrnce jsem dala na drobno nakrájenou cibulku, potom mrkev nakrájenou na menší kousky (v původním receptu se měla opékat na másle asi 15 minut, ale na to tentokrát nebyl čas) a skelety. Zalila jsem vodou, aby z toho bylo dost polévky.
Okořenit solí, pepřem, novým kořením a čerstvým tymiánem.
Vařila jsem 2,5 hod na HIGH , úplně to na silný vývar stačilo.
Před podáním rozmixovat a zjemnit trochou smetany.
Tentokrát jsem schávlně dělala polévku, ale další varianta by byla klasickká dušená mrkev jako omáčka k příloze, v tom případě podlít menším množstvím vody.
Okořenit solí, pepřem, novým kořením a čerstvým tymiánem.
Vařila jsem 2,5 hod na HIGH , úplně to na silný vývar stačilo.
Před podáním rozmixovat a zjemnit trochou smetany.
Tentokrát jsem schávlně dělala polévku, ale další varianta by byla klasickká dušená mrkev jako omáčka k příloze, v tom případě podlít menším množstvím vody.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé