Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Bořek stavitel dort

0.0
Bořek stavitel dort

Potřebné ingredience

KORPUS : 6 vajec , 15 dkg krystal.cukru, 15 dkg hl.mouky a 1/2 lzicky prasku do peciva KREM: 1/2 l stavy nebo vody ochucene Tangem ( doporucuji lesni smes), 2 ovocne nebo vanilkove pudinky,2 vanilkove cukry a 15 dkg masla MARCIPAN: 15 dkg suseneho mleka, 8 dkg tekuteho medu , 8 dgk mleteho cukru a 3 dkg masla, 1 lzicka oleje, 1/3 sklenicky mandloveho aroma

Postup přípravy

POSTUP KORPUS : Z 6 bilku a 15 dkg cukru uslehame snih. Do uslehaneho lehce vmichame zloutky. Snih jen lehce nekolikrat prehodime vareckou a pak pridame prosatou hladkou mouku s praskem do peciva. Nalejeme do formy a upeceme.

POSTUP KREM : Uvarime z 1/2 litru jakekoliv ovocne stavy nebo třeba jen vody a dvou ovocnych pudinku krem. Muzeme do nej zamichat marmeladu, ale ja osobne doporucuji prasek do vody Tang ovocne prichute. Dobre metlickou uslehame 15 dkg masla a do nej po lzicich pridavame ovocny pudink. Oboji by melo mit stejnou teplotu, aby se krem nesrazil.

POSTUP MARCIPAN: Vsechny prisady dame do misy a propracujeme, smes by mela byt jako hrubsi drobenka. Pokud nelze dat testo dohromady, pridame po trosce vodu. Testo by nemelo byt lepive, melo by mit konzistenci plasteliny. Hotove testo dame mezi dva vetsi igelity a valeckem je rozvalime. Vykrojime povrch dorty a ze zbytku muzeme udelat ozdobu. Marcipan barvime potravinarskym barvivem, ktere rozmichame v malem mnozstvi vody. Fantazii se ve zdobení meze nekladou!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie