Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Dort s hroznovým vínem

0.0
Dort s hroznovým vínem

Potřebné ingredience

KORPUS:4vejce,130g krupicového cukru,120g hladké mouky,15g kakaa,30g rozpuštěného másla,olej hrubá mouka a moučkový cukr na formu
NÁPLN:250ml smetany ke šlehání,200ml zakysané smetany,100g moučkového cukru,20g práškové želatiny,400g modrého a bílého hroznového vína
DOHOTOVENÍ:200ml smetany ke šlehání,50g mandlových lupínků,štáva z 1/2 citronu,krupicový cukr na obalení

Postup přípravy

vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh,do kterého zašleháme žloutky.Pak vmícháme prosátou mouku s kakaem a nakonec máslo.Do vymazané a vysypané kulaté formy rozetřeme těsto.Při 170 stupních pečeme asi 40min.Po vychladnutí vodorovně korpus prokrojíme.
Do tuha vyšlehanou smetanu smícháme se zakysanou smetanou a cukrem.Připravíme si želatinu kterou ještě horkou vmícháme do náplně.1/2 vína otrháme.Vymytou dortovou formu vymažeme olejem,vysypeme cukrem a vložíme do ní spodní díl korpusu.Rozetřeme na něj polovinu náplně.Poklademe ji otrhanými kuličkami vína které zakryjeme zbylou náplní.Na ni položíme druhý díl korpusu.Dort vložíme do chladničky nejméně na 4 hodiny.
Dort vyjmeme z formy a celý povrch potřeme vyšlehanou smetanou.Strany obalíme mandlemi.Střapce zbylého vína namočíme do citronové štávy,obalíme v cukru a dort jimi ozdobíme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bedla7 1. 10. 2019, 8:54
(Y) (Y) (Y)Krásný
HHaannuullee 1. 2. 2013, 21:20
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie