(recept
si oblíbilo 35 návštěvníků)
Chleba

Potřebné ingredience
3 dcl vlažné vody,500 g hl.mouky (můžete namíchat pšeničná chlebová - tmavá),2 čl soli,1 PL kmínu,30 - 42g droždí ,1 čl cukru,1 pL octa
Postup přípravy
Všechny přísady dáme podle postupu do pekárny a necháme vykynout,potom udělám večku a dám na moukou vysypaný papír a po vykynutí za 20 min. potřu slanou vodou a dám do vyhřáté trouby na plný výkon 250 C asi 15 min.(podle vaší trouby) a uplynutí snížím na 50 C dalších 40 min. po celou dobu neotvírám troubu.Chleba je propečený po vytažení dám na mřížku ,potřu opět vodou se solí ,nebo přehodím vlhkou utěrku.. Recept jem dostala od jedné paní a už měsíc jsem nekoupila chleba,fakt dobrý.......
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
berulina81
(upraveno)
15. 1. 2020, 11:56
Dobrý den, dostala jsem pekárnu, tak hledám dobrý chlebík. Chtěla bych zkusít ten Váš a tak mám takovou hloupou otázku - mám ty suroviny dát do pekárny podle vašeho postupu a nebo to mám dát tak jak to píšou u pekárny-nejdřív tekuté a nakonec sypké s droždím? Předem děkuji Monika
nahlásit

Ayra
(upraveno)
19. 1. 2020, 11:49
@berulina81
Z vlastní mnohaleté zkušenosti můžu říct, že na pořadí surovin nezáleží. Může to mít nějaký význam u konkrétního typu - např. u nízké nádoby může docházet k vycákávání tekutiny, když se nalije nahoru, ale jinak je fakt jedno, jesti nasypete moulku do vody nebo nalejete vodu do mouky. Vyzkoušejte a uvidíte, co vám bude vyhovovat víc. Jediné, na co je dobré si dát pozor, je, abyste si nenasypala sůl přímo na droždí, to by mohlo nepříznivě ovlivnit kynutí (já droždí zahrabu do mouky na jednom konci + přidám třeba slad nebo cukr, a sůl zahrabu na druhý konec.
nahlásit

danima3
(upraveno)
19. 1. 2020, 7:26
@berulina81
Tak jak píšou u pekárny.
nahlásit
superka
(upraveno)
2. 6. 2015, 18:34


nahlásit
Boleslav
(upraveno)
27. 5. 2015, 8:44
Marcelko, zdravím. těch druhých 40 min. je skutečně jenom na 50 stupňů? Chléb vypadá úžasně.Děkuji za odpověď.Havelková Anna - Lysá nad Labem. Email-Havanahava@seznam.cz
nahlásit

marcela54
(upraveno)
3. 6. 2015, 10:03
@Boleslav
Dobrý den Aničko,ano jak je psáno tak dělejte ..zdraví marcela





nahlásit

flair
(upraveno)
6. 5. 2015, 19:34
Hned jsem chlebík vyzkoušela a tleskám! Vynikající! V obchodě u pečiva mě už moc neuvidí
Děkuju za recept! Petra

nahlásit

marcela54
(upraveno)
6. 5. 2015, 20:39
@flair
Petruš,já již 2 roky peču doma svůj
a ještě upravuji a dám nový recept..díky za komentář kladný





nahlásit

mafnurka
(upraveno)
17. 12. 2013, 21:21
Je skvělej ! Já ho pekla v kameným hrnci s poklicí na 250 C ,30 minut a 10 min.dopéct kůrku bez poklice...Ten je !
a těsto z pekárny
děkuji za recept











nahlásit

vlkajda
(upraveno)
20. 3. 2013, 13:05
Dobrý den Marcelko, tak včera jsem chlebík pekla a je vynikající, moc děkuji za recept
Jen se po něm zaprášilo
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4342073











nahlásit

marcela54
(upraveno)
20. 3. 2013, 13:55
@vlkajda
Ježíš,Leni ten je krásný jste šikulka
jsem ráda, že se Vám povedl..





nahlásit