Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 35 návštěvníků)

Chleba

0.0
Chleba

Potřebné ingredience

3 dcl vlažné vody,500 g hl.mouky (můžete namíchat pšeničná chlebová - tmavá),2 čl soli,1 PL kmínu,30 - 42g droždí ,1 čl cukru,1 pL octa

Postup přípravy

Všechny přísady dáme podle postupu do pekárny a necháme vykynout,potom udělám večku a dám na moukou vysypaný papír a po vykynutí za 20 min. potřu slanou vodou a dám do vyhřáté trouby na plný výkon 250 C asi 15 min.(podle vaší trouby) a uplynutí snížím na 50 C dalších 40 min. po celou dobu neotvírám troubu.Chleba je propečený po vytažení dám na mřížku ,potřu opět vodou se solí ,nebo přehodím vlhkou utěrku.. Recept jem dostala od jedné paní a už měsíc jsem nekoupila chleba,fakt dobrý.......

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

berulina81 15. 1. 2020, 11:56
Dobrý den, dostala jsem pekárnu, tak hledám dobrý chlebík. Chtěla bych zkusít ten Váš a tak mám takovou hloupou otázku - mám ty suroviny dát do pekárny podle vašeho postupu a nebo to mám dát tak jak to píšou u pekárny-nejdřív tekuté a nakonec sypké s droždím? Předem děkuji Monika
Ayra 19. 1. 2020, 11:49
@berulina81 Z vlastní mnohaleté zkušenosti můžu říct, že na pořadí surovin nezáleží. Může to mít nějaký význam u konkrétního typu - např. u nízké nádoby může docházet k vycákávání tekutiny, když se nalije nahoru, ale jinak je fakt jedno, jesti nasypete moulku do vody nebo nalejete vodu do mouky. Vyzkoušejte a uvidíte, co vám bude vyhovovat víc. Jediné, na co je dobré si dát pozor, je, abyste si nenasypala sůl přímo na droždí, to by mohlo nepříznivě ovlivnit kynutí (já droždí zahrabu do mouky na jednom konci + přidám třeba slad nebo cukr, a sůl zahrabu na druhý konec.
danima3 19. 1. 2020, 7:26
@berulina81 Tak jak píšou u pekárny.
superka 2. 6. 2015, 18:34
(Y) Musím říct, že chleba je opravdu výborný. Kůrku jsem měla teda trošku tvrdší ale jinak super. Určitě jsem nepekla naposledy (Y)
Boleslav 27. 5. 2015, 8:44
Marcelko, zdravím. těch druhých 40 min. je skutečně jenom na 50 stupňů? Chléb vypadá úžasně.Děkuji za odpověď.Havelková Anna - Lysá nad Labem. Email-Havanahava@seznam.cz
marcela54 3. 6. 2015, 10:03
@Boleslav Dobrý den Aničko,ano jak je psáno tak dělejte ..zdraví marcela :-) |:o) (F) (L) (hello)
flair 6. 5. 2015, 19:34
Hned jsem chlebík vyzkoušela a tleskám! Vynikající! V obchodě u pečiva mě už moc neuvidí (Y) Děkuju za recept! Petra
marcela54 6. 5. 2015, 20:39
@flair Petruš,já již 2 roky peču doma svůj :-) a ještě upravuji a dám nový recept..díky za komentář kladný |:o) (F) :-) (hello)
mafnurka 17. 12. 2013, 21:21
Je skvělej ! Já ho pekla v kameným hrnci s poklicí na 250 C ,30 minut a 10 min.dopéct kůrku bez poklice...Ten je ! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) a těsto z pekárny :-$ děkuji za recept (clamp) (clamp) (clamp)
vlkajda 20. 3. 2013, 13:05
Dobrý den Marcelko, tak včera jsem chlebík pekla a je vynikající, moc děkuji za recept (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Jen se po něm zaprášilo (zajic) (zajic) (zajic) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4342073 (L) (L) (L)
marcela54 20. 3. 2013, 13:55
@vlkajda Ježíš,Leni ten je krásný jste šikulka |:o) |:o) (clamp) (L) (hello) jsem ráda, že se Vám povedl..

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie