Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept

Opečková rýže

0.0
Opečková rýže

Potřebné ingredience

rýže, cibule, hřebíček, 3 lžíce oleje, 3 plátky másla

Postup přípravy

na 1 osobu cca 2-3 hrstě suché rýže, určené množství aspoň 2x
propláchnout studenou vodou, dát vařit ve velkém množství vody. Vařit
cca 5-7 min. - rýže je polotvrdá.
Přes cedník propláchnout až teče z cedníku studená voda, odložím rýži do
mísy. Většinou mám tak 3-4 cedníky podle množství co se vaří. Prázdný
kastrol sleju, aby nebyla v něm voda, dám na dno trochu oleje - 3 lžíce
asi a 3 plátky másla silné asi 0,5 cm. Na tuk pak se vrtství rýže 2-3 cm
a posoli se a opakují se vrstvy rýže a soli, nahoru posolit a může se
dát do středu 1/2 cibule se zapíchaným hřebíčkem. Takto připravený
kastrol vydrží v lednici i do druhého dne, pak je příprava rychlejší.
Jinak se dá rýže na plotýnku na největší hořák, na plném plameni cca 10
min., pak úplně nasporo ještě asi 1/2hod. se dusí. Ke konci je dobré
ochutnat, je-li moc suchá trošku dolít vodou, je-li moc mokrá a
oplpaná,tak dát poklici na chvíli trochu na stranu aby odešla pára. A je
uvařeno na plotýnce cca 40-45 min. Může se na plotýnce nechat dojít nebo
trochu vychladnout, ale pak je potřeba posunout poklici, aby šla pára
ven. Je to trochu delší vaření, ale výsledek stojí za to.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie