Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Moje houbičkové rizoto:)

0.0
Moje houbičkové rizoto:)

Potřebné ingredience

Upečené maso, olej, 2x cibule, houby, sladká paprika, 2-3 zelené papriky, sůl, rýže, sýr(nemusí být)

Postup přípravy

Dělám to tak, že dám upéci více masa(většinou kuř. stehna, s gril. kořením, česnek) a jeden den si to dáme třeba s bramborem a maso, co se nesní, tak použiji právě druhý den na tohle dobré rizoto:)

Nejprve si dám vařit rýži v sáčcích(3 sáčky), mezi tím si naleju olej do hrnce, nahážu na to nakrájenou cibulku, až se trochu osmahne, přidám výpek z pečeného masa a na to nakrájené houby a sladkou papriku...pěkně dusíme...po chvíli tam přidám i nakrájemnu papriku a dál dusím....je potřeba přebytečnou vodu vydusit, aby zbyly jen houby a zelenina(vznikne taková kejda:) ) do kejdy přidám nakrájené upečené maso....Pokud je výpek málo výrazný, přidám někdy trochu masoxu, během toho dušení.
Pak už jen pořádně vmíchám rýži a popřípadě dosolím....a je hotovo.....
Pokud nejsou houby, dělám i bez nich:), dám jen o trošku víc sladké papriky pro lepší barvu...když jsou houby, není jí tolik potřeba:)
Vařím to ráda, protože mám na celý víkend vymyšlený oběd:))))))))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vanusak 29. 12. 2010, 21:13
Dělám to úplně stejně, jenom když už nejsou houby, používám žampiony. :-)
jordana 16. 11. 2010, 12:55
(Y)
Michaela_ 3. 9. 2010, 12:29
ulozim si receptik :) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie