(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Vejce v aspiku na vlašském salátu

Potřebné ingredience
vejce, plátkový sýr, salám(šunka, uzené), sterilovaná zelenina, vlašský salát, aspik (základ, bujon, voda, lák ze zeleniny)
Postup přípravy
Připravíme si nádobu (já použila různé plastové krabičky od jídla-např. od salátů, másla), vysteleme potravinovou folií. Uvaříme dle návodu aspik (v postupu jsem vyfotila ten, co jsem měla já, na zadní straně je návod k přípravě), nalejeme trochu do kalíšků, položíme rozpůlené lehce osolené vajíčko, obskládáme sterilovanou zeleninou, opět dáme aspik, položíme plátek sýra, dále salám, šunku, opět zalijeme troškou aspiku, po celé ploše rozprostřeme zeleninu a opět zalijeme aspikem. Můžeme dát i vlašský salát, ale už nezalíváme aspikem (je teplý, s majonézou to není dobrá kombinace). Nebo dáme salát až aspik trochu vychladne. Necháme v ledničce vytuhnout.

z tohohle jsem dělala aspik, cena asi 11 kč :)

tuhle zeleninu jsem použila, padla celá sklenička, cena asi 23 kč

a takhle to vypadá po vytuhnutí

a rozkrojené...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé