(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
jogurtovo tvarohová buchta
Potřebné ingredience
Těsto: 7 lžic polohrubé mouky 7 lžic třtinového cukru (může být i krystal) 7 lžic oleje prášek do pečiva 500 g tvarohu (může být z vaničky i tvrdý) 350 ml bílého jogurtu 2 vejce Poleva: 1 zakysaná smetana (180 ml) vanilkový cukr 1 vejce může být 1 lžíce cukru cca 15 g cukru moučka na pocukrování
Postup přípravy
Přísady na těsto dobře vymícháme a dáme péct na vymazaný a vysypaný plech na 10 minut na 200 stupňu v předehřáté trouby.
Mezitím si smícháme přísady na polevu, kterou dosladíme podle chuti.
Po 10 minutách, kdy se těsto zapeče potřeme polevou a pečeme cca na 180-190 stupňů dalších 30-35 minut.
Neotvírejte troubu (kromě části, kdy musíte), nebo vám buchta splaskne tak, jako mně
:)
Energetické hodnoty na 100 g
920 kJ
11 g bílkovim
9 g tuků
23 g sacharidů
(Platí pro rovné lžíce)
Jeden kousek má přibližně 50 g. Pokud použijete odtučněný jogurt i tvaroh, light smetanu a nebudete sypat cukrem, výsledné hodnoty budou ještě nižší.
Pokud si hlídáte váhu nebo hubnete, ale nemůžete být bez sladkého, tak tohle je dobrá volba :)
Zdroj: Albert magazín
Mezitím si smícháme přísady na polevu, kterou dosladíme podle chuti.
Po 10 minutách, kdy se těsto zapeče potřeme polevou a pečeme cca na 180-190 stupňů dalších 30-35 minut.
Neotvírejte troubu (kromě části, kdy musíte), nebo vám buchta splaskne tak, jako mně
:)
Energetické hodnoty na 100 g
920 kJ
11 g bílkovim
9 g tuků
23 g sacharidů
(Platí pro rovné lžíce)
Jeden kousek má přibližně 50 g. Pokud použijete odtučněný jogurt i tvaroh, light smetanu a nebudete sypat cukrem, výsledné hodnoty budou ještě nižší.
Pokud si hlídáte váhu nebo hubnete, ale nemůžete být bez sladkého, tak tohle je dobrá volba :)
Zdroj: Albert magazín
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé