Zobrazit přihlášovací formulář

"prdelka" :) pro kámoše

0.0
"prdelka" :) pro kámoše

Potřebné ingredience

KAKAOVÉ TĚSTO : 1 vejce, 25dkg cukru, 4 dkg tuku, 4 dkg kakaa, 1/4l mléka, 20dkg pol. mouky, 1 kypřící pr.
- máte 2 možnosti, buď udelat 2 dávky, nebo chete -li dort mít dvoubarevný, pak doporučuji ještě
OŘECHOVÉ TĚSTO: 4 vejce, 30dkg cukru, 10 lžic studené vody, 20dkg hrubé mouky, citr. kůra, 10dkg strouhaných ořechů, 1/2 kypřícího pr.
KRÉM: 20dkg ml. cukru, 4 dcl mlíka, 2 žloutky, 2 pudinky, 2 Hery, 10 dkg ml. ořechů (nemusí být)
MARCIPÁN : v poměru 1:1 sušené mléko a cukr moučka, bílek, mandlové nebo vanilkové aroma,potr. barvivo

Postup přípravy

KAKAOVÉ TĚSTO: utřeme tuk, žloutky a cukr, kakao a po malých dávkách přidáváme mouku společně
s mlékem, uděláme sníh, a pomalu jej zapracujeme do těsta, nakonec dáme trochu mouky a kypřící prášek, nalijeme do formy a pečeme zvolna 1/2 hodiny (záleží na troubě)
OŘECHOVÉ TĚSTO: žloutky utřeme s cukrem do pěny, při dalším tření přidáváme vždy vodu se lžící mouky, přimícháme ořechy a citr. kůru, a zbytek mouky s kypřícím práškem, přidáme vypracovaný sníh, pečeme zvolna až 3/4 hodiny
KRÉM: mléko, cukr, žloutky a pudinky smícháme a vaříme, stále mícháme, vznikne velmi tuhá hmota, kterou dáme vychladit a poté do ní zašleháme měkké máslo s ořechy.
MARCIPÁN : smícháme cukr, sušené mléko a opatrně močíme bílkem, může být i voda, vypracujeme vláčnou hmotu, pokud bude moc vodnatá, přidáme cukr nebo naopak... pokud chceme marcipán obarvit, vezmeme daný kus hmoty, uděláme z něj "mističku" a vlijeme do ní trošinku vody s pár zrníčky barviva a zapracujeme podle toho, jak sytou barvu chceme mít. Marcipán dáme do sáčku do lednice odpočinout. (nemusí být dlouho)

POSTUP :
postupně upečeme 2 korpusy v srdíčkové formě (je lepší menší)
necháme vychladit a připravíme si krém
odkrojíme z každého korpusu to spodní "véčko" srdíčka
poté korpusy rozkrojíme podélně, můžeme i na více vrstev
každý plát pomažeme marmeládou a krémem a vrstvíme :)
celý dort po stranách i nahoře pomažeme zbytkem krému
marcipán vyválíme na placku , musíme pořádně "podcukrovat " moučkou plochu pod těstem, aby se nelepilo, vykrojíme z ní podle formy srdce (taky bez toho "véčka") a přeneseme na dort
stejným způsobem obalíme i boky - 2 široké pláty marcipánu, jde to dobře, lepí se to na krém
a pak už zdobíme podle fantazie :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie