(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
ŠVÉDSKÉ KULIČKY

Potřebné ingredience
500 g mletého masa, 2 cibule, máslo, 1 vejce, strouhanka, mléko, sůl, olej, 250 ml zeleninového vývaru, 200 ml 33 % smetany, sojová omáčka, pepř, pažitka
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, najemno nasekáme a polovinu množství necháme na másle zesklovatět, poté necháme vychladnout. V míse smícháme maso, vejce, strouhanku, orestovanou cibuli, strouhanku a asi 4 lžíce mléka, přidáme sůl a důkladně promícháme.
Z připravené hmoty vytvarujeme kuličky. Pokud bude směs hustá, přidáme mléko, pokud řídká, strouhanku.
Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky zvolna osmažíme, hotové kuličky odložíme stranou.
Do výpeku vsypeme zbylou cibuli, orestujeme. Přilijeme smetanu s vývarem a vaříme do zhoustnutí.
Dle chuti vmícháme sojovou omáčku, sůl a pepř a pažitku.
Kuličky vložíme zpět do omáčky a prohřejeme.
Podáváme s brambory a brusinkami.
Z připravené hmoty vytvarujeme kuličky. Pokud bude směs hustá, přidáme mléko, pokud řídká, strouhanku.
Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky zvolna osmažíme, hotové kuličky odložíme stranou.
Do výpeku vsypeme zbylou cibuli, orestujeme. Přilijeme smetanu s vývarem a vaříme do zhoustnutí.
Dle chuti vmícháme sojovou omáčku, sůl a pepř a pažitku.
Kuličky vložíme zpět do omáčky a prohřejeme.
Podáváme s brambory a brusinkami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé