(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Aspikové vejce
Potřebné ingredience
Vkládala jsem již včera,bez postupu,ale recept byl smazán. Zkusím vložit znovu,pokud tu vydrží,bylo to tím :-)) Ještě podotýkám,že recept není můj,našla jsem ho na FB. Myslím,že je to dobrý nápad,jak přizdobit obloženou mísu,proto se s vámi chci o nápad podělit :-))
Postup přípravy
U syrových vajec naklepneme špičku a skořápku opatrně odstraníme tak,aby díra nebyla zbytečně veliká a vejce vylijeme.
Skořápku vypláchneme a necháme vykapat.
Přichystáme želatinu dle receptu,ochutíme a skořápky plníme na drobno nakrájeným salámem,okurkou,paprikou,vejcem na tvrdo,zkrátka tím,co nám chutná a zalejeme želatinou.
Dáme stuhnout přes noc.
(Příště bych ještě zkusila na domácí kritiku přidat trochu majonézy,ale nevím,jestli se v želatině nerozpustí.)
Skořápku oloupeme a podáváme.
Na 12 vajec jsem spotřebovala půl litru želatiny.
Skořápku vypláchneme a necháme vykapat.
Přichystáme želatinu dle receptu,ochutíme a skořápky plníme na drobno nakrájeným salámem,okurkou,paprikou,vejcem na tvrdo,zkrátka tím,co nám chutná a zalejeme želatinou.
Dáme stuhnout přes noc.
(Příště bych ještě zkusila na domácí kritiku přidat trochu majonézy,ale nevím,jestli se v želatině nerozpustí.)
Skořápku oloupeme a podáváme.
Na 12 vajec jsem spotřebovala půl litru želatiny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
5. 10. 2016, 20:08
super nápadík
adametz
(upraveno)
30. 5. 2013, 13:16
To je bomba
liba1963
(upraveno)
30. 5. 2013, 20:17
@adametz
Zas něco jiného kluci měli ale radost
adka2811
(upraveno)
25. 5. 2013, 18:52
super napad
novackova
(upraveno)
23. 5. 2013, 10:10
super
Přívětice
(upraveno)
23. 5. 2013, 10:08
Tak to je perfektní nápad a já
liba1963
(upraveno)
25. 5. 2013, 15:31
@Přívětice
Miluško,není to můj nápad,ale i tak děkuji
Ledura
(upraveno)
16. 4. 2013, 23:00
ivana.king
(upraveno)
6. 4. 2013, 16:24
to vypadá krásně
Lokajda
(upraveno)
5. 4. 2013, 21:30
Super nápad, ukládám!
(Gabriška)
(upraveno)
6. 4. 2013, 8:07
Libuško, toto mi přijde jako dílko hodné Copperfiela Vypadá to nádherně, efektně Aspik máme rádi Ale vůbec si nedovedu představit, jak a kudy do té skořápky cpu všechny suroviny Ale hotové vypadá skvěle
trojcata
(upraveno)
5. 4. 2013, 16:27
pěkné
MÁCA 49
(upraveno)
5. 4. 2013, 16:14
Libuško tak to vypadá moc hezky Ta majonéza si myslím,že by tu želatinu zakalila.
liba1963
(upraveno)
5. 4. 2013, 16:21
@MÁCA 49
No právě ale třeba by ta troška šla zabalit do kousku šunčičky Bylo mě řečeno,že to chce majonézu,že to špatně klouže do krku A děkuji Marci
Štěpula
(upraveno)
5. 4. 2013, 16:40
@liba1963
Myslím,že majonéza by se rozpustila - v podstatě by z toho bylo něco podobného jako vaječná tlačenka