Zobrazit přihlášovací formulář

ASPIKOVÁ VAJÍČKA

0.0
ASPIKOVÁ VAJÍČKA

Potřebné ingredience

ASPIKOVÁ VAJÍČKA
Ingredience:
Čirá želatina, bujónová kostka,
vařená zelenina, šunka

Postup přípravy

Příprava:
Nejprve připravíme skořápky k naplnění. Vajíčko umyjeme, na širším konci uděláme dírku a otvor zvětšíme na průměr 15 - 20 mm (skořápka jde dobře vystřihnout, použít na střihání malé zakulacené nůžky na nehty). Z vajíčka vylijeme obsah, krásně se dá oddělit bílek (při jeho vylévání je dobré s vajíčkem otáčet, potom vyklepnout žloutek) a skořápku opláchneme vodou. Tyto skořápkové formičky postavíme do kartónu na vajíčka.

Připravíme ochucenou čirou želatinu (je dobré vzít takovou, o které víme, že dobře tuhne), skořápky před plněním vypláchneme vodou, naplníme zeleninou a nakrájenou šunkou a zalijeme želatinou. Když ztuhne, skořápky oloupeme a můžeme podávat.
Tip: Co takhle udělat tato vajíčka i na sladko s ovocem?

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JanaLud 26. 2. 2009, 9:45
To nezní špatně (Y) a (P) by nebyla? :-) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie