Buchta Vanilkový obláček

Potřebné ingredience
Hned na úvod musím dodat, že obrázek vytvořené dobroty není můj. Stáhla jsem jej z netu, jak jde jistě poznat :-)) Na netu jsem našla super buchtu. Kvůli její netradičnosti jsem ji neváhala vyzkoušet. Sice je recept na klasickou mouku, ale podařilo se mi buchtu vyrobit i z bezlepkové. Suroviny: 450 g Bezlepkové mouky ( použila jsem Schar mix C ), 50 g jemnější mouky ( já použila Doves farm ) ale lze použít i jemná pohanková , 2 lžíce oleje, 2 lžíce cukru krupice, 2 vejce, 2 lžičky sušeného droždí nebo půl (20 g) čerstvého, 1 rovná lžička soli, 250 ml mléka. Náplň: 100 g másla (nebo Hery), 1 žloutek, 1 cukr vanilka, rozinky namočené v rumu. Poleva: 150 ml smetany ke šlehání, 1 cukr vanilka
Postup přípravy
Zpracujeme těsto a necháme vykynout. Pak vyválíme placku - válela jsem na utěrce. Líp se zavinuje, asi 20x40 cm a potřeme jí náplní, na kterou jsme utřeli máslo s cukrem a žloutkem, posypeme rozinkami, můžeme pokapat i rumem. Zabalíme do závinu. Dortovou formu vymažeme tukem (já na dno vystřihnu pečící papír), závin nařežeme na kusy asi 7 cm velké a pokládáme je (na výšku) řeznou stranou nahoru. Ve formě necháme kynout ještě asi 15 min a pak pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 15 min. Když začne růžovět, plejeme smetanovou polevou a dopékáme dalších 15 min. záleží na troubě. Pokud bude po 15ti minutách pečení stále bublat máslo se smetanou, nechte vychladnout. Vše se vsákne do těsta.
Tahle kynutá buchta se dá naplnit prakticky čímkoliv. Tvarohem, pudinkem, čokoládou.
Jen se musí dodržet základní surovina MÁSLO + VANILINOVM CUKR
P.s - použijte vyšší formu, neb těsto při přidání smetany bude růst!
Každopádně pohled do trouby při pečení je obdivuhodný :)))
Taky lze ke šlehačce přidat skořici
výsledná buchta chutná podobně jako lepší vánočka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé