Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

VĚNEČKY

0.0
VĚNEČKY

Potřebné ingredience

Ingredience..krém-100 cukr moučka ,125 g máslo, 1/2 dl rum, 1,5 balíčku vanilkový pudink, 1/2 lmléko podle potřeby hrubá mouka na vysypání  tuk na vymazání :těsto-100 g máslo ,1 špetka sůl, 260 ml mléko, 1/2 lžičky prášek do pečiva, 4 ks vejce ,160 g hladká mouka

Postup přípravy

Do mléka dáme tuk se špetkou soli a zahřejeme k varu. Do vařícího mléka vsypeme mouku, odtáhneme z ohně, zamícháme a opět dáme za stálého míchání na plotnu, aby se mouka propařila. Vznikne hladké lesklé těsto, které se nechytá stěny nádoby. Necháme chvíli vychladnout, přendáme do mísy a do částečně prochladlého těsta vmícháme jedno vejce po druhém a nakonec přidáme prášek do pečiva


Těsto dáme do plátěného pytlíku s trubičkou a na předtištěná kolečka stříkáme věnečky. Každé kolečko objedeme dvakrát.

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C, po 10-ti minutách ztlumíme na 180 °C a ještě pečeme dalších 10 minut. Během prvních 10-ti minut troubu v žádném případě neotvíráme, věnečky by klesly. Hned po vytažení z trouby každý věneček rozkrojíme. Po vychladnutí naplníme krémem a povrch pocukrujeme nebo potřeme bílkovou polevou.

Příprava krému: Z mléka, rumu a pudinkového prášku uvaříme pudink. Máslo s cukrem dobře vyšleháme. Do ušlehaného másla po částech přimícháme zchladlý pudink.

UDĚLÁME TĚSTO

NAPLNÍME PYTLÍK

DĚLÁME VĚNEČKY A DÁME PÉCT

ROZKROJÍME A NAPLNÍME KRÉMEM

POCUKRUJEME A MŮŽEME PODÁVAT

DOBROU CHUT

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Misa30 10. 9. 2013, 16:35
včera jsem dělala váš recept do práce a jen se po nich zaprášilo (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y).Lehké a velmi chutné.Děkuji (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
jjjjezura 8. 7. 2013, 20:46
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)vlasti,hned bych si dala,máš je krásný

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie