Grúnkern
Potřebné ingredience
grúnkern
Postup přípravy
Prosím nevíte někdo co by to mohlo být u nás.Když jsem pracovala jako au-pair, tak jsem z toho v německu vařila a bylo to super.Takové placičky a nevím jak bych to měla tady v čechách hledat.
Doslovnej překlad si přeložím, ale tady v obchodech jsem to nikdy neviděla.Jen si myslím jestli to neni bulgur.
Poradte
Doslovnej překlad si přeložím, ale tady v obchodech jsem to nikdy neviděla.Jen si myslím jestli to neni bulgur.
Poradte
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Freya
(upraveno)
7. 4. 2008, 17:12
http://www.probio.cz/recepty/grunkern.htm
nahlásit

kateřinka
(upraveno)
7. 4. 2008, 17:57
@Freya
děkuji, ale já ho stejně neseženu, u nás ve strakonicích to vůbec neznají. katka
nahlásit

jessie31
(upraveno)
29. 2. 2008, 22:50
Grünkern se vyrábí uzením špaldových zrn sklizených v mléčné zralosti. Tím se docílí výjimečně aromatické chuti a vůně. Používá se jako příloha, do polévek a nákypů. http://www.biosfera.cz/product_info.php/products_id/2067

nahlásit

onasi
(upraveno)
28. 2. 2008, 22:14
Katko, v Biokuchařce jsem našla, že grúnkern jsou zelená zrna špaldy: tzv. zelený kaviár, který s eupravuje prudkým sušením a uzením ze špaldových zrn sklizených v mléčné voskové zralosti. netuším ale, zda ho někdo vyrábí a distribuuje, zkuste obchody se zdravou výživou.
Teď jsem ještě koukala na pro-bio stránky a snad by ho tedy měli vyrábět...

nahlásit

kateřinka
(upraveno)
29. 2. 2008, 10:22
@onasi
Děkuji Dášo, tak ten kaviár jsem nikde neviděla. Budu se muset podívat ve větším městě, koukala jsem na ty stranky a ty hamburgery jsme dělali jsou super. Děkuji katka
nahlásit