(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Prsa k půlkulatinám
Potřebné ingredience
Korpus: 10 vajec, troška oleje, 25 dkg pol.mouky, 15 dkg mletých ořechů, 30 dkg sukru krupice, pr.do pečiva, voda
Krém: 2 másla, dva čokoládové pudinky, mléko, cukr moučka, kakao
Marcipán: 1 Salko, krabice polotučného sušeného mléka, lžička oleje, mandlová tresť, voda a mouč.cukr
Postup přípravy
Vyšleháme žloutky s cukrem a asi půl deckou vody, přidáme mleté ořechy, mouku s troškou prášku do pečiva, 4 lžíce oleje, nakonec vmícháme tuhý sníh. Pečeme na velkém hlubším vymazaném plechu asi třičtvrtě hodiny na 150 stupňů, ke konci zmírníme a dopečeme.
Na krém utřeme změklé máslo s mouč.cukrem smíchaným se dvěma lžícemi kakaa (cukru asi 25 dkg), přidáme vychladlý uvařený pudink (vařím ho hustší, asi 300 ml mléka na jeden pudink) a vyšleháme.
Vykrájela jsem si obrys těla a zbytek piškotu jsem použila na vytvoření prsů, byla to pěkná skládačka, ale po spojení krémem celkem držela pohromadě:-) Korpus jsem rozkrojila napůl, promazala krémem a navrch skládala hromádky. Celé torzo jsem namazala tence krémem i po stranách a strčila do lednice na plný výkon.
Marcipán jsem si dělala pár dní dopředu, takže byl z lednice tuhý, rozehřála jsem asi na 20 vteřin v mikrovlnce a pak znovu zpracovávala. Tento typ marcipánu je prevít, začal se drolit, ale stačí namočit ruce do vody, přidat moučkový cukr a postupně asi 10-20 dkg do něj zapracovat, pak se najednou vyloupne krásná hmota, která není tak sladká jako marcipány dělané půl napůl cukr se suš.mlékem, navíc se prakticky vůbec nelepí, jde krásně rozválet a netrhá se. Spoje jdou také zahlazovat navlhčenými prsty.
Rozválela jsem asi na3 milimetry, namotala na váleček, potáhla dort, dozdobila a je to.
Není úplně dokonalý, je to teprve můj třetí marcipánový, ale snad se bude oslavenci líbit
Na krém utřeme změklé máslo s mouč.cukrem smíchaným se dvěma lžícemi kakaa (cukru asi 25 dkg), přidáme vychladlý uvařený pudink (vařím ho hustší, asi 300 ml mléka na jeden pudink) a vyšleháme.
Vykrájela jsem si obrys těla a zbytek piškotu jsem použila na vytvoření prsů, byla to pěkná skládačka, ale po spojení krémem celkem držela pohromadě:-) Korpus jsem rozkrojila napůl, promazala krémem a navrch skládala hromádky. Celé torzo jsem namazala tence krémem i po stranách a strčila do lednice na plný výkon.
Marcipán jsem si dělala pár dní dopředu, takže byl z lednice tuhý, rozehřála jsem asi na 20 vteřin v mikrovlnce a pak znovu zpracovávala. Tento typ marcipánu je prevít, začal se drolit, ale stačí namočit ruce do vody, přidat moučkový cukr a postupně asi 10-20 dkg do něj zapracovat, pak se najednou vyloupne krásná hmota, která není tak sladká jako marcipány dělané půl napůl cukr se suš.mlékem, navíc se prakticky vůbec nelepí, jde krásně rozválet a netrhá se. Spoje jdou také zahlazovat navlhčenými prsty.
Rozválela jsem asi na3 milimetry, namotala na váleček, potáhla dort, dozdobila a je to.
Není úplně dokonalý, je to teprve můj třetí marcipánový, ale snad se bude oslavenci líbit
foto zepředu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jituska
(upraveno)
6. 3. 2008, 21:32
jé já četla " dortík v půlkách"
Init
(upraveno)
7. 3. 2008, 14:13
@jituska
Tak to by mě samotnou zajímalo, jak by vypadal
MarcelaM.
(upraveno)
4. 3. 2008, 8:32
je moc krásný, povedl se vám. Bratr bude mít narozky tak ho zkusím, díky za inspiraci
Init
(upraveno)
6. 3. 2008, 21:22
@MarcelaM.
Díky, to potěší
Sáďa
(upraveno)
2. 3. 2008, 17:36
Olinko, super. Ten se povedl
lejča
(upraveno)
1. 3. 2008, 18:04
ten je super,jste šikovná
vlasson
(upraveno)
1. 3. 2008, 17:49
Týýýý,jo!!!!Vy jste šikulka .Kdybych byla také taková šikulka,udělala bych ho svému manžovi-moc se mu líbí!!!!!......no,ale to by se mi fakt nepovedlo !!!!!Jste dobrá!!!!!S.
Init
(upraveno)
1. 3. 2008, 19:08
@vlasson
Díky moc, ale není to tak složité jak to na první pohled vypadá. Nejhorší je udělat ten správný marcipán, pak to už jde samo