Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kynutá buchta s tvarohem, rebarborou a skořicovou drobenkou

0.0
Kynutá buchta s tvarohem, rebarborou a skořicovou drobenkou

Potřebné ingredience

125 ml vlažného mléka, 75g rozpuštěného másla, 1 žloutek, 1 lžíce citronové šťávy, strouhanou citronovou kůru, 250g hladké mouky, 30 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, špetku soli, 1/4 kostky droždí (nebo cca /4 lžičky sušeného) náplň: 2 tvarohy, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr, 2 menší vajíčka, mléko (naředit na středně hustou směs), cukr (dle chuti) rebarbora drobenka: máslo, polohrubá mouka, cukr třtinový, skořicový cukr

Postup přípravy

- zaděláme klasické kynuté těsto (dělám v DP, ale dá se i bez ní)
- suroviny na náplň smícháme (pudink se dává sypký, nevaříme)
- rebarboru oloupeme a nakrájíme na meší kousky
- suroviny na drobenku smícháme

vykynuté těsto rozprostřeme na vymazaný plech, polijeme tvarohem, posypeme rebarborou a nakonec drobenkou
pečeme ve vyhřáté troubě na 180 cca 40 minut

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie