(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Kynutý rebarborový koláč s drobenkou
Potřebné ingredience
na těsto:250 g polohrubé mouky
40 g krupicového cukru
40 g másla rozpuštěnéhé a zchladlého
1 žloutek + 1 vejce na potření okrajů ( já někdy potírám jen s bílkem, který mi zbyde)
12g droždí
130 ml polotučného mléka
nastrouhaná kůra z jednoho citronu
1/2 lžičky soli
náplň: 500 g rebarbory oloupané a nakrájené na kostičky
1 sáček vanikového cukru
na drobenku: máslo
cukr krupice
hrubá mouka
Postup přípravy
Mouku nasypte do větší mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přisypte polovinu cukru a rozdrobte droždí. Nechte zhruba 10 minut stát, aby všelek kvásek. Pak přidejte žloutky, máslo, zbytek cukru, citronovou kůru, sůl a postupně přilévejte zbytek mléka.
Zdělaný těsto nechte klidně i 2 hodiny kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.
Na plech pečící papír, na něj těsto a dlaněma těsto roztáhněte po celé ploše plechu, uděljte i okraje, ty pomažte vajíčkem, na těsto poskládejte nakrájenou rebarboru, poprašte vanilkovým cukrem a posypte žmolenkou.
Předehřejte troubu na 170 stupňů a pečte asi 20 minut a nebo dokud nebudou okraje koláče dozlatova.
Zdělaný těsto nechte klidně i 2 hodiny kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.
Na plech pečící papír, na něj těsto a dlaněma těsto roztáhněte po celé ploše plechu, uděljte i okraje, ty pomažte vajíčkem, na těsto poskládejte nakrájenou rebarboru, poprašte vanilkovým cukrem a posypte žmolenkou.
Předehřejte troubu na 170 stupňů a pečte asi 20 minut a nebo dokud nebudou okraje koláče dozlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
2. 9. 2009, 14:49