Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Kynutý rebarborový koláč s drobenkou

0.0
Kynutý rebarborový koláč s drobenkou

Potřebné ingredience

na těsto:250 g polohrubé mouky
40 g krupicového cukru
40 g másla rozpuštěnéhé a zchladlého
1 žloutek + 1 vejce na potření okrajů ( já někdy potírám jen s bílkem, který mi zbyde)
12g droždí
130 ml polotučného mléka
nastrouhaná kůra z jednoho citronu
1/2 lžičky soli

náplň: 500 g rebarbory oloupané a nakrájené na kostičky
1 sáček vanikového cukru

na drobenku: máslo
cukr krupice
hrubá mouka

Postup přípravy

Mouku nasypte do větší mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přisypte polovinu cukru a rozdrobte droždí. Nechte zhruba 10 minut stát, aby všelek kvásek. Pak přidejte žloutky, máslo, zbytek cukru, citronovou kůru, sůl a postupně přilévejte zbytek mléka.
Zdělaný těsto nechte klidně i 2 hodiny kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.
Na plech pečící papír, na něj těsto a dlaněma těsto roztáhněte po celé ploše plechu, uděljte i okraje, ty pomažte vajíčkem, na těsto poskládejte nakrájenou rebarboru, poprašte vanilkovým cukrem a posypte žmolenkou.
Předehřejte troubu na 170 stupňů a pečte asi 20 minut a nebo dokud nebudou okraje koláče dozlatova.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 2. 9. 2009, 14:49
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie