(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Kynutý koláč s tvarohem, rebarborou a meruňkami

Potřebné ingredience
Těsto na kynutý koláč:1/2kg hl.moky, 250ml. mléka, 1/2kostky droždí, vejce, 100g ckr, 100g másla, špetka soli, van. ckr, tvaroh, trošk práškového pudinku, strouhaná kůra z citronu, rebarbora spařená s cukrem, meruňky, tuk na vymyzání plechu. Drobenka (70pol.mouky, 70cukr, 70másla)
Postup přípravy
Já zadělávám v pekárně,
pokud nemáte jde zadělat i ručně. Po vykynutí těsto vyválím na plát a ten přenesu na máslem vymazaný plech - případně dotáhnu rukou do krajů. Nechám 10minut kynout a na těsto dám tvaroh ochucený s cukrem a citronovou kůrou a půl lžičky prýškového pudinku vanilka a spařenou rebarboru s meruňkami pokladu na tvaroh.
Nakonec posypeme drobenkou (70pol.mouky, 70cukr, 70másla)
pokud nemáte jde zadělat i ručně. Po vykynutí těsto vyválím na plát a ten přenesu na máslem vymazaný plech - případně dotáhnu rukou do krajů. Nechám 10minut kynout a na těsto dám tvaroh ochucený s cukrem a citronovou kůrou a půl lžičky prýškového pudinku vanilka a spařenou rebarboru s meruňkami pokladu na tvaroh.
Nakonec posypeme drobenkou (70pol.mouky, 70cukr, 70másla)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Lucka*
(upraveno)
5. 5. 2011, 9:51
koupila jsem rebarboru tak asi vyzkousim

nahlásit
andrsve
(upraveno)
5. 4. 2010, 10:00
Jiřinko, mohla bych poprosit
o receptík? Předem moc děkuji


nahlásit

Pipotka
(upraveno)
5. 4. 2010, 14:09
@andrsve
Věrko recept doplněn

nahlásit