Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Kynutý švestkový koláč s tvarohem a mandlemi

0.0
Kynutý švestkový koláč s tvarohem a mandlemi

Potřebné ingredience

TĚSTO: 500 g polohrubé mouky (část je možno namíchat s celozrnnou hl.), 75 g cukru, 1 vejce, 1 žloutek, 200 ml vlažného mléka, 1 kostka droždí, špetka soli ********** NA OBLOŽENÍ: 500 g tvarohu, 100 ml mléka, 150 ml smetany, 3 vejce, 150 g pískového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 kg švestek, mandle na posypání

Postup přípravy

V míse si připravíme klasické kynuté těsto a necháme v teple odpočinout.

Švestky vypeckujeme a rozčtvrtíme. Tvaroh smícháme se smetanou, mlékem a 3 žloutky. Z bílků (+1 bílku, který nám zbyl z těsta) ušleháme sníh, do kterého ke konci šlehání vmícháme oba cukry. Sníh opatrně vmícháme do tvarohové směsi.

Vykynuté těsto vyválíme a přeneseme na vymazaný a vysypaný hlubší plech. Okraje těsta vytáhneme nahoru. Tvarohovou náplň rozetřeme na těsto, poklademe švestkami a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na 45 min. V polovině doby pečení posypeme koláč sekanými mandlemi.

Koláč před pečením

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie