Lahůdkový dortík na způsob tiramisu, za méně jak hodinku hotový včetně pečení v mikrovlnce
Potřebné ingredience
Tuto mňamku jsem si tak nějak složila v hlavě ze zkušeností z jiných mňamek a má veliký úspěch! Ale hlavně je během hodinky hotová! Díky mikrovlnce a mrazáku!
Postup přípravy
Na krém: kelímek pomazánkového másla (200g, já měla Clever), asi 1-1,5cm z kostky másla, 2 vrchovaté lžíce zakysané smetany, 1 šlehačka a 2 vrchovaté lžíce cukru moučka,
Dál je potřeba necelý velký balíček piškotů a 2dcl kávy. Pak něco na ozdobu: granko, strouhanou čokošku, já mám nastrouhanou tatranku :-). Nebo zkuste luxus:posypat kakaem přes sítko a na to mandlové lupínky!
Uvařte si asi 2dcl kávy, aby už chladla!
Tip: Uvařte kávu v malém množství horké vody a do těch cca 2dcl ji doplňte studenou.
A začnem těstem: smísíte všechny sypké ingredience na těsto.
Do sypké směsi dejte zbytek ingrediencí a máme těsto!
Tip: Přidejte mleté ořechy nebo nastrouhané jablíčko, bude to ještě lepší!
Těsto dejte do zapékací mísy, kterou lze dát do mikrovlnky, zakryjte a 4 minuty "ohřívejte" na plný výkon! Kontrolujte, jestli je hotovo, každá mikrovlnka může být jiná!
Za pár minut je hotový korpus a šup s ním do mrazáku, ať chladne, nic se mu nestane!
Do mísy si dejte ingredience na krém kromě šlehačky! Dávejte je studené rovnou z ledničky a pořádně pomačkejte máslo a promíchejte. Máslo se tam nemusí ztratit, klidně můžou zůstat malé hrudky, jak jsme ho rozmačkali. Poté ušlehejte kelímek studené šlehačky.
Krémovou směs přidáte ke šlehačce a celé rozšleháte nahladko!
Krém je hotový! Krém z Mascarpone před ním zbledne :-)
A teď budete máčet piškoty v kávě a klást na vychladlý korpus.Tip: pokud nebudete dávat uležet jako já, tak piškoty nechte víc nasáknout, aby se daly krájet, ale ne zas na kaši!
Zatřeme polovinou krému...
Další vrstva piškotů a krému...
A nastrouhat čokoládu, tatranku, margotku, nebo jen granko......Jak je libo
Hned můžete krájet a je toho hodně, takže pokud si dáte i druhý den, je ještě lepší!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé