(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Květák - lehký letní oběd
Potřebné ingredience
květák jogurt (nějaký krémovější, použila jsem choceňský), feta (ale dá se nahradit jiným výrazným sýrem dle chuti a zásob), petržel (nebo jiná čerstvá dostupná zelená bylinka dle chuti) pro masožrouty pak libová slanina
Postup přípravy
- květák uvaříme ve slané vodě do poloměkka
- vyšleháme jogurt se sýrem do hladka (ale klidně stačí i jen rozmačkat vidličkou, když je opravdu horko a člověku se nechce s ničím patlat), přidáme nasekané byliny
- květák zalijeme dresinkem
- pro masožrouty: zasypeme vyškvařenou slaninkou
- vyšleháme jogurt se sýrem do hladka (ale klidně stačí i jen rozmačkat vidličkou, když je opravdu horko a člověku se nechce s ničím patlat), přidáme nasekané byliny
- květák zalijeme dresinkem
- pro masožrouty: zasypeme vyškvařenou slaninkou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé