(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Třešňový džem do 15 minut! LUXUSNÍ!

Potřebné ingredience
1000 g přesně uzrálých třešní, želírovací cukr 3:1 (anebo 2: 1 Korunní želírovací cukr), 2 lžičky kys. citrónové
Postup přípravy
Třešně se omyjí a chvíli nechají stát ve vodě (aby vylezli případní červíci). :-) Třešně vypeckujeme a zvážíme. Někdo je zcela rozmixuje s troškou vody, někdo drtí na menší kousky, ale my máme rádi džem s velkými kusy ovoce (proto třešně dělíme pouze na půlky, příp. třetiny).
Připravené třešně zalijeme velice malým množstím vody, začneme pomaličku ohřívat. Po 3 minutách přisypávám želírovací cukr a nechám pozvolna přijít k varu (trvá cca 10 minut). Lehce nechám minutu probublat, provedu želírovací zkoušku (na studený, čistý talířek zkape z kávové lžičky troška džemu a pokud želíruje, je hotovo). Přidám 1-2 lžičky kyseliny citrónové, která slouží jako ustalovač. Je možno použít i trošku konzervačního prostředku, ale myslím, že ve všem je chemie habakuk. Nezapomeňte při vaření odebírat pěnu.
Džem se nalévá ihned horký do čistých teplých sklineček, pevně se zavíčkují. Džem nechávám hodinu stát na víčkách, ale když se zapomene, tak se jim i celou noc na víčku nic nestane. Pak obrátím a uskladním. Rychlé, jednoduché, výtečné! A letos se mi povedla barva džemu jako z obchodu :)
Připravené třešně zalijeme velice malým množstím vody, začneme pomaličku ohřívat. Po 3 minutách přisypávám želírovací cukr a nechám pozvolna přijít k varu (trvá cca 10 minut). Lehce nechám minutu probublat, provedu želírovací zkoušku (na studený, čistý talířek zkape z kávové lžičky troška džemu a pokud želíruje, je hotovo). Přidám 1-2 lžičky kyseliny citrónové, která slouží jako ustalovač. Je možno použít i trošku konzervačního prostředku, ale myslím, že ve všem je chemie habakuk. Nezapomeňte při vaření odebírat pěnu.
Džem se nalévá ihned horký do čistých teplých sklineček, pevně se zavíčkují. Džem nechávám hodinu stát na víčkách, ale když se zapomene, tak se jim i celou noc na víčku nic nestane. Pak obrátím a uskladním. Rychlé, jednoduché, výtečné! A letos se mi povedla barva džemu jako z obchodu :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
3. 7. 2016, 16:12



nahlásit

Raguella
(upraveno)
8. 7. 2015, 16:31
Dobrý den,tak včera jsem udělala džem podle Vašeho receptíku a též jsem nechala větší kousky ovoce,máme to tak též moc rádi
a mohu říci,že je opravdu výborný.
Myslím,že se mi opravdu povedl.
Děkuji za bezva receptík.










nahlásit

kvítečko
(upraveno)
4. 7. 2015, 7:54

nahlásit

lucy1412
(upraveno)
3. 7. 2015, 6:58
Hned bych ho zkusila, ale u nás jsou třešně nedostatkovým zbožím. A když je mají tak za 70 Kč/kilo

nahlásit
marsi-28
(upraveno)
2. 7. 2015, 21:08
Dělala jsem podle Vašeho receptu,ale hodila jsem to do domácí pekárny.Trvá to sice déle ale nemusí se to hlídat.



nahlásit

KLASALENA
(upraveno)
3. 11. 2013, 18:01



nahlásit