Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Třešňový džem do 15 minut! LUXUSNÍ!

0.0
Třešňový džem do 15 minut! LUXUSNÍ!

Potřebné ingredience

1000 g přesně uzrálých třešní, želírovací cukr 3:1 (anebo 2: 1 Korunní želírovací cukr), 2 lžičky kys. citrónové

Postup přípravy

Třešně se omyjí a chvíli nechají stát ve vodě (aby vylezli případní červíci). :-) Třešně vypeckujeme a zvážíme. Někdo je zcela rozmixuje s troškou vody, někdo drtí na menší kousky, ale my máme rádi džem s velkými kusy ovoce (proto třešně dělíme pouze na půlky, příp. třetiny).
Připravené třešně zalijeme velice malým množstím vody, začneme pomaličku ohřívat. Po 3 minutách přisypávám želírovací cukr a nechám pozvolna přijít k varu (trvá cca 10 minut). Lehce nechám minutu probublat, provedu želírovací zkoušku (na studený, čistý talířek zkape z kávové lžičky troška džemu a pokud želíruje, je hotovo). Přidám 1-2 lžičky kyseliny citrónové, která slouží jako ustalovač. Je možno použít i trošku konzervačního prostředku, ale myslím, že ve všem je chemie habakuk. Nezapomeňte při vaření odebírat pěnu.
Džem se nalévá ihned horký do čistých teplých sklineček, pevně se zavíčkují. Džem nechávám hodinu stát na víčkách, ale když se zapomene, tak se jim i celou noc na víčku nic nestane. Pak obrátím a uskladním. Rychlé, jednoduché, výtečné! A letos se mi povedla barva džemu jako z obchodu :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 3. 7. 2016, 16:12
(Y) (Y) (Y)
Raguella 8. 7. 2015, 16:31
Dobrý den,tak včera jsem udělala džem podle Vašeho receptíku a též jsem nechala větší kousky ovoce,máme to tak též moc rádi (jidlo) a mohu říci,že je opravdu výborný. (Y) (Y) |:o) Myslím,že se mi opravdu povedl. :-) Děkuji za bezva receptík. (L) (F) (F) (hello) (kytara)
kvítečko 4. 7. 2015, 7:54
(Y)
lucy1412 3. 7. 2015, 6:58
Hned bych ho zkusila, ale u nás jsou třešně nedostatkovým zbožím. A když je mají tak za 70 Kč/kilo 8o|
marsi-28 2. 7. 2015, 21:08
Dělala jsem podle Vašeho receptu,ale hodila jsem to do domácí pekárny.Trvá to sice déle ale nemusí se to hlídat. :-) :-) :-)
KLASALENA 3. 11. 2013, 18:01
(Y) (hello) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie