(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Rychlé koblihy
Potřebné ingredience
30 dkg polohrubé mouky,2 polévkové lžíce cukru- písek, 1 vanilkový cukr , 2 celá vejce, 1 1/2 dcl mléka, 1dcl rumu 3/4 balíčku prášku do pečiva, citronová kůra- nemusí být. Moučkový cukr na obalení, nebo skořicový. Olej , nebo tuk na smažení.
Postup přípravy
Veškeré suroviny smícháme, necháme chvilku odpočinout, než se nám rozpálí olej, nebo tuk na smažení.
Takto vzniklé těsto polévkovou lžící vykrajujeme a dáváme do rozpáleného oleje. Při pečení obracíme, někdy se koblížky obrátí sami. Po vyjmutí necháme odkapat a obalujeme v moučkovém , nebo ve skořicovém cukru. Je to opravdu vše i s upečením za půl hodiny hotové a je jich tak kolem čtyřiceti , podle velikosti vykrajování. Dělám to jako jednohubky. Tuku by mělo být v kastrolu víc, aby se koblížky ponořily. Já osobně to dělám ve friťáku.
Takto vzniklé těsto polévkovou lžící vykrajujeme a dáváme do rozpáleného oleje. Při pečení obracíme, někdy se koblížky obrátí sami. Po vyjmutí necháme odkapat a obalujeme v moučkovém , nebo ve skořicovém cukru. Je to opravdu vše i s upečením za půl hodiny hotové a je jich tak kolem čtyřiceti , podle velikosti vykrajování. Dělám to jako jednohubky. Tuku by mělo být v kastrolu víc, aby se koblížky ponořily. Já osobně to dělám ve friťáku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
krei
(upraveno)
30. 1. 2008, 9:13
Koblihy jsou super! Děkuji za recept. Protože mé děti potřebují mít v koblihách marmeládu, udělala jsem do hotové koblihy dirku brčkem a nastříkala marmeládu injekční stříkačkou. Šlo to dobře a protože jsem to dělala během smažení, lépe mi to u kamen utíkalo - za výsledek jsem dostala pochvalu a nemusela jsem vykrajovat kynuté koblihy! Hurá, přelstila jsem děti i čas.
Hanculka
(upraveno)
14. 9. 2007, 9:25
Jani, dneska jsem zkusila Vaše koblihy. Mám to teda patvary jak se těsto táhne, s tvarem koblihy to má pramálo společného , ale chuťově jsou fakt super. Hanka
klient
(upraveno)
15. 9. 2007, 15:37
@Hanculka
Hani, to máte pravdu,že se to táhne, ale já si máčím lžíci do vody , aby se to utrhlo, když to z té mísy vykrajuji. Ocásek tam ale přesto je. Ono když se to obalí , tak se patvary ztratí a chuť to předčí. Jsem ráda , že chutnaly. Mějte se Jana
peši
(upraveno)
18. 2. 2007, 19:05
Výborné koblížky,dnes jsem vyzkoušela,jsou super. Jitka.
klient
(upraveno)
18. 2. 2007, 21:13
@peši
Jsem ráda, že se povedly a dík za pochvalu. Jana
DENY1
(upraveno)
13. 10. 2006, 19:35
Jani,koblížky jsem vyzkoušela a jsou výborné a hlavně rychle hotové,dětem moc chutnaly .Díky za recept Andrea
klient
(upraveno)
12. 10. 2006, 12:25
Já ho dávam tak na polovinu,nevím, kdo jaký friťák má. Skutečně se musí smažit pozvolna,ale já dávám necelou polévkovou lžíci těsta, aby toho těsta nebylo moc,.tak velikosti menší švestky. Ono to hodně v tom friťáku nabyde. Přeji, aby se vám příště povedly . Jsou skutečně dobré.Napiště, jak se povedly. Jana
Casinka
(upraveno)
12. 10. 2006, 13:51
@klient
Jani,včera se mi povedl jeden a byl vynikající,je lepší to asi dělat v tom friťáku,takže se příště určitě povedou a dělala jsem je asi velké,dávala jsem toho těsta víc,aby to byly velké skoro jako "normální" koblížky,tak asi i proto se to stalo další pokus ohodnotím,snad se povedou
jeanny
(upraveno)
12. 10. 2006, 10:20
Na kolik stupňů máš prosím ten friťák? Mám stejný problém jako Jitka Z. - navrchu tmavé, uvnitř syrové...
Casinka
(upraveno)
11. 10. 2006, 12:08
Taky jsem to vyzkoušela a nepovedly se dávala jsem je do rozpáleného oleje a jak se dělaly,tak byly z venku skoro "černé" a vevnitř to vůbec nebylo hotové,příště to musím smažit pozvolna ach jooo,no nic,snad příště,akorát kluci se na mě tam mlsně dívali a já jim musím dát na sváču chleba
Zrušený účet
(upraveno)
4. 10. 2006, 12:56
tak jsem to vyzkoušela.Dcera se olizuje až za ušima a hlavně to nezabralo půl dne času.Díky
klient
(upraveno)
8. 10. 2006, 22:32
@
To jsem ráda , že dceři chutnaly. U nás jdou také na odbyt. A hlavně rychlé , dobré a jejich hodně. Jana