Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Rychlé kobližky

0.0
Rychlé kobližky

Potřebné ingredience

250g polohrubé mouky, 2 vejce, lžíce moučkového cukru, špetka soli, 1/8 mléka, lžička vanilkového cukru, 1 prdopeč ( prášek do pečiva)

Postup přípravy

V misce uděláme ze surovin polotuhé těsto. Kávovou lžičkou ( pokaždé namáčet ve studené vodě) vkládáme kousky těsta do rozpáleného oleje ( olej si nalijeme do menšího kastrůlku, tak 3-4 cm vrstva).Smažíme dorůžova.Ještě teplé kobližky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Na kobližky můžeme dle chuti namazat marmeládu a ozdobit šlehačkou. Je to opravdu rychlovka, cca 15 minut, u nás jsou velmi oblíbené.Dělám je většinou, když doma dostaneme chuť na něco dobrého a já nenajdu ve špajzu nic, z čeho by se dala udělat nějaká kloudná buchta...dobrou chuť

připravíme si polotuhé těsto

smažíme v rozpáleném oleji

obalíme v moučkovém + vanilkovém cukru

toto je množství kobližků z jedné dávky

dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

s-arka 6. 12. 2008, 19:00
Danielko, tak jsem vyrobila vaše koblížky a musím vám vyseknout velkou pochvalu a poděkování za super recept (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Mámet ady hodného pana zedníka, který se nám pustil do nových koupelen v domečku a já chtěla udělat nějakou dobrotu. Měla jsem na to ale jen půl hodiny a tak jsem se pustila do vašich koblížků. Za 20 minut hotovo a vůně ještě odpoledne po celém domě (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Obalila jsem je ve skořicovém cukru a když jsem přišla s (X) ze školky, hned jeden snědla |:o) A to je největší pochvala, protože ona normálně žádné pečené sladkosti nejí ;-) Tady je můj výsledek, nejsou tak kulaťoučké, ale to se mi právě líbilo (L) (L) (L) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1522173
dancasvejdarova 11. 12. 2008, 19:24
@s-arka Milá Šárko, děkuji za pochvalu, jsem moc ráda, že Vám a hlavně malé chutnalo :-) To opravdu potěší :-) Děkuji a přeji Vám krásné prožití (banky) (andel)
(piskle) 13. 7. 2008, 17:02
Vyborny,rychly a levny (Y) (Y) (Y) prave jsme je dojedli |:o) |:o) |:o)
veri 9. 2. 2008, 18:07
Jdu na ně. Ukládám, myslím, že to bude klukům chutnat (F) (D) (zajic)
Ditula 9. 2. 2008, 17:29
Tak to je teda mňamka (Y) (Y) (Y) (Y) už to mám v oblíbených a budu dělat dosti často, děti se olizovaly, moc jim to chutnalo a všechno je pryč ;-) ;-) ;-) Díky za super receptík |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
JANCA T. 9. 5. 2007, 14:10
Dobrý den,dneska jsem dělala koblížky a musím říct,že jsou rychlé a výborné. (clamp)
RUNTY 6. 5. 2007, 22:31
Dobrý večer Danielo , tento recept chválím a ukládám (Y) (Y) . Moc nám chutnalo . (clamp) Alča
czutora 5. 5. 2007, 13:51
Dobrý den,zrovna dojídáme (PL) tuto dobrůtku,rovnou jsem je udělala z dvojité dávky :-D a už je jen pár kousků,jsou moc dobré a je to fakt skvělý recept když je "hluboko do kapsy" :-) (Y),takže díky za skvělý recept (F).
dancasvejdarova 5. 5. 2007, 17:58
@czutora Dobrý den, těší mě, že Vám chutnalo..... :-) :-)
Evulina 4. 5. 2007, 21:13
Dobrý večer, dnes jsem dělala koblížky podle Vašeho receptu a musím říct,že jsou moc dobré a talíř byl za chvilku prázdný. (PL) Myslím,že budou naše oblíbené :-) už se rodina ptala kdy je zase udělám. :-D Eva
dancasvejdarova 4. 5. 2007, 21:54
@Evulina Dobrý večer Evo, jsem ráda, že Vám chutnalo :-) u nás je talíř taky hned vymetený a to jsme na to zatím sami s taťkou :-D :-D Mějte se krásně... (Y) a mnoho zdaru při dalším kuchtění (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie