(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Babiččina dobrůtka z jablek

Potřebné ingredience
40 dkg polohrubé mouky
14 dkg cukr moučka
4 vejce (žloutky)
2 lžíce mléka
prášek do pečiva
20 dkg Hery
= TĚSTO
6 jablek
2 tvarohy, šlehačka, cukr
Postup přípravy
Nejprve si připravíme těsto z výše uvedených přísad. 1/3 těsta odkrojíme a uložíme do mrazáku, aby ztvrdlo. Těsto vyválíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poté si připravíme tvaroh, který malilinko naředíme šlehačkou (zas aby nebyl tvaroh moc řídký) a osladíme dle chuti cukrem. Tvaroh stěrkou rozprostřeme na těsto, potom ušleháme sníh, který rovnoměrně rozetřeme na tvaroh. Jablka nastrouháme nahrubo a nandáme na sníh. Jablka posypeme ořechy nebo kokosem (to dle libosti) a úplně nahoru nastrouháme schované těsto z mrazáku. Pečeme při 150 stupních asi 30 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

KAPLICKO
(upraveno)
24. 9. 2013, 7:58












nahlásit