(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
**Kuřecí čína ............. jak ji vařím já**
Potřebné ingredience
**Na zhruba 4 porce potřebujeme** *3 - 4ks kuřecích prsou* *slunečnicový olej* *trošku čerstvě ml.pepře* *sůl* *vegeta bez glutamanu (nejlépe v bio kvalitě např.z dm-drogerie)* *lžička maizeny (škrobové moučky - používám kukuřičnou z dm-drogerie)* *pravá sojová omáčka (používám v bio kvalitě dm-drogerie)* *libovolná zelenina pokrájená na nudličky (papriky různých barev, mladá cuketa i se slupkou, červená, nebo žlutá cibulka, karotka atd.) *rýže typu jasmin,nebo basmati (nejlépe trochu lepivou)*
Postup přípravy
1) Den předem,nebo aspoň půl dne předem si naložíme maso. Nakrájíme ho na tenčí kousky (nudličky) a v míse promícháme spolu se slunečn.olejem, dle chuti osolíme,lehce opepříme, přidáme vegetu (když jí dáte více,což není na škodu,zase uberte úměrně sůl), lžičku maizeny, zakápneme sojovou omáčkou. Směs nesmí být před naložením suchá. Dáme uležet do lednice.
2) Zeleninu si nakrájíme na úhledné nudličky a dáme stranou. Ve vyšší pánvi (můžete použít wook pánev) si rozpálíme slunečnicový olej, vložíme naložené kuřecí maso a opékáme za neustálého míchání zprudka tak,aby se zatahlo a nepustilo šťávu, potom přidáme zeleninu, napřed karotku, papriku, později cibulku a nakonec cuketu,která je hned měkká. Na závěr ještě můžeme na pánvi lehce dokápnout sojovou omáčkou (napřed ochutnáme) a pak už vaříme jen velice krátce. Podáváme s vařenou rýží.
**Zeleninu můžete použít libovolnou,dle chuti, vždy ale čerstvou (vyhýbám se zelenině naložené v sladkokyselém nálevu), koření na čínu nepoužívám, takto mě přijde kuřecí maso daleko jemnější a chuťově lépe vynikne**
2) Zeleninu si nakrájíme na úhledné nudličky a dáme stranou. Ve vyšší pánvi (můžete použít wook pánev) si rozpálíme slunečnicový olej, vložíme naložené kuřecí maso a opékáme za neustálého míchání zprudka tak,aby se zatahlo a nepustilo šťávu, potom přidáme zeleninu, napřed karotku, papriku, později cibulku a nakonec cuketu,která je hned měkká. Na závěr ještě můžeme na pánvi lehce dokápnout sojovou omáčkou (napřed ochutnáme) a pak už vaříme jen velice krátce. Podáváme s vařenou rýží.
**Zeleninu můžete použít libovolnou,dle chuti, vždy ale čerstvou (vyhýbám se zelenině naložené v sladkokyselém nálevu), koření na čínu nepoužívám, takto mě přijde kuřecí maso daleko jemnější a chuťově lépe vynikne**
:-)
:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
znamenivah
(upraveno)
14. 8. 2013, 16:04
Žirafka1
(upraveno)
14. 8. 2013, 16:47
@znamenivah
Posílám pozdrav a děkuji