Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Malé občerstvení pro "nečekanou" návštěvu

0.0
Malé občerstvení pro "nečekanou" návštěvu

Potřebné ingredience

Sice píšu návštěva nečekaná, ale skoro všechny přísady pro přípravu mám stále doma !!!

Šneci z listového těsta: balíček listového těsta, náplň dle vaší chuti a fantazie, já měla šunku, cihlu /normální sýr :o), uzený sýr, kmín

Obložená mísa s plněnými vejci: vejce, šunka, sýry, různé druhy salámů, klobáska, hermelín, olivy, zelenina,...protě to co poseženete po lednici :o)

Mandlová buchta - viz recept Věry H. MMB

Postup přípravy

Také se Vám to již určitě stalo, že se návštěva ohlásila na ten samý den a Vy jste mále padla do mdlob, co jim nabídnete - mě nedávno. Nabízím tedy jen to, jak jsem tuto situaci vyřešila já - měla jsem na to asi 4 hodiny... Není to žádný zázrak, je to MUUUUJ postup, tak jak to vyhovuje MĚ, ale chci se o něj podělit i s vámi a třeba některé méně náročné mamince pomůže, takže žádám matky rejpalky, aby tento recept obešly obloukem!

Šneci jsou triviální, ale velice chutná chuťovka, která u nás zmizí vždy jako první. Vyválím si plát lístkového těsta, mohu pomazat kečupem, cikánskou omáčkou, apod., ale já kečup nenávidím :o(((, takže nemažu /a není potřeba. Pokladu náplní, v mém případě úplně jednoduše šunka, sýr a uzený sýr, dobré je i špenát, ale já jsem neměla tolik času. Náplň nedávám až do konce, nechávám si tam cca 5-10 cm bez. Pak jen pevně srolovat...

... a nakrájíme na plátky

Pak přeneseme na plech - já peču už jedině na teflonové folii - z pečícího papíru jsem to dvakrát nemohla urvat, natož pak jen z namazaného plechu :o) Skládám poklonu maminkám, kterým to jde!!!!!
Můžeme pokmínovat a potřít vajíčkem - já nepotírám - a necháme ve vyhřáté troubě upéci do zlatova.

Fáze těsně před likvidací :o)))

U obložené mísy asi nemusím psát postup, prostě co mám, roluju, skládám a snažím se upravit na mísu... Není to žádný zázrak, ale když je to pěkně barevné a jsou na tom věci, které Vám chutnají, tak to naprosto stačí....
Oživila jsem jí tentokrát plněnými vejci - klasika uvařím vejce, rozpůlím, žloutky dám do mísy, přidám na jemno nakrájenou cibulku, pepř, sůl, kousek másla, tavený sýr, trochu majolky nebo zakysané smetany, lžičku hořčice /může být i okurka/ a promíchám. Naplním do bílků a ozdobím. Žloutková náplň mi zbyla, tak jsem ji nastříkala i na kolečka rohlíku a také položila na okraj mísy. Škoda to vyhodit :o)

A nakonec sladká tečka - Mandlová buchta od Věrušky H. 1671

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KatenkaH 26. 5. 2008, 17:28
Tedy Hanko, skvělá inspirace na zítra. Má přijít tchyně :-| :-S (child12) a já z toho mam hlavu jak pátrací balon. Šneky určitě hned zkusim, ta bude zírat. . . Děkuju, jste záchrana (Y). Katka
marima 23. 3. 2008, 18:49
Dnes jsem dělala šneky ... bez vajíček :O) Jsou senzační ... Napoprvé a návštěva je slupla, co by dup (Y) (Y) (L) (L) (L)
keltka 19. 3. 2008, 15:25
šneci jsou vděčné při jakékoliv oslavě.osobně je moc ráda dělám,je to rychlé a nezklamou :-)
HelenK 19. 3. 2008, 15:09
:-$ Moc pěkné. Šneky zrovna budu teď o svátcích také dělat. Tak mám k tomu od Vás obrázkový postup i s nápadem na mísu. Díky. (X) (clamp)
lejča 6. 3. 2008, 17:39
Pro neohlášenou ????? :-o...skvělá hostina,máte šikovné ruce...šneky dělám při jakékoliv menší oslavě a vždycky se za nima jenom zapráší ;-)
mikynna 6. 3. 2008, 17:37
mnam mnam ty šneci jsou moooc dobrý právě je zobeme (L) (L) (L)
kosina 6. 3. 2008, 13:37
Jé,ted koukám,že jste upekla "mou"buchtu ;-)krásně se Vám povedla,přesně tak má vypadat,mandličky pěkně zkaramelizované (Y)
bububububu 6. 3. 2008, 13:30
:-o :-o :-o teda tohle nemám doma ani když nakoupím :-D :-D :-D :-D (Y)
Myšule 5. 3. 2008, 22:31
teda šneci vypadají dooost dobře (H) (Y)
Kumi 5. 3. 2008, 21:44
Hani, to je naprosto dokonalá tabule (*) (*) (*) (*) (*) Co potom připravuješ ohlášeným návštěvám??? *-) To jsou holt ty šikovný ručičky (H) Ještě jednou vše nej k narozkám (F) (F) (F) Ta krásná kytice byla také dárek pro oslavence, že? (sampus)
hanyhany 5. 3. 2008, 23:52
@Kumi Janí, ty si moje zlatíčko (Y) (L) Děkuju moc za pochvalu ;-) A taky moc za přáníčko, ani nevíš jak si vážím toho, že mi vůbec někdo popřeje. :'( Ještě že mám tebe
Kumi 6. 3. 2008, 13:18
@hanyhany Hani, hlavně žádné slzy!!!! Já vím, že pozornost některých lidí nám není přána :-| ale pořád je kolem Tebe spousta lidí, co Tě mají rádi (pusa)
Koblížci 5. 3. 2008, 11:11
Tak u nás ta opravdu neohlášená návštěva se ohlásí zvoněním ;-) ;-) A většinou jsou opravdu jen ty brambůrky, pokud se večer před tím nesežerou večer k telce.. ;-) Prostě neohlášené návštěvy miluju.. :^) ale ty ohlášené se mají dobře.... no, kromě tchýně... aby nám tu nezůstala dlouho.. :-D
Elvela 5. 3. 2008, 9:19
pro neohlášenou návštěvu možná najdu nějaký brambůrky nebo sušenky ;-) ;-) ;-),myslím se k Vám neohlásím s celou rodinou :-D :-D :-D
Šmoulinka 5. 3. 2008, 10:59
@Elvela Tak u nás se nenajdou ani ty brambůrky +o(
adriM 5. 3. 2008, 9:11
Tak takové návštěvy mívám opravdu často :-) Bohužel většinou tolik věcí v lednici nenajdu,když je to opravdu nečekané... :-$ Ale máte to krásné (clamp)
hanyhany 5. 3. 2008, 9:17
@adriM No já zas tak často ne (Y) To by mě asi trefilo ;-) Já mám skoro všechno stále doma - šunku, sýry, .... vlastně všechno ;-) Listové těsto v mrazáku, vajíčka, olivy, zeleninku,.... jen ty rohlíky jsem musela dojít koupit. A taky vínečko (Y) Ale měla jsem na to nějaký čas, návštěva se ohlásila pozdě,ale předsi mě jen nechala trochu času :o) Děkuji moc za pochvalu (L)
Dulidu 5. 3. 2008, 9:08
Ahoj, taky bych přišla na návštěvu! Vypadá to krásně! Šneky taky praktikuju, u nás vedou dvě varianty - protlak s bazalkou a česnekem, salám nebo šunka a eidam a pak niva - k ní taky může být salám nebo česnek. Ale taky to má vždycky úspěch. Listové těsto mám pro jistotu skoro pořád v mrazáku a když tam není fakt nic jiného, tak stačí rozválet, pomazat vajíčkem, sůl, kmín nebo grilovací koření a taky mňam. (Y)
hanyhany 5. 3. 2008, 9:20
@Dulidu Tak když se ohlásíš chvíli dopředu... (D) něco připravím (H) Ty "obměněné" šneky určitě vyzkouším, ten česnek vypadá velice dobře (zajic)..... Díky za tip. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie