Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Babiččin štrůdl

0.0
Babiččin štrůdl

Potřebné ingredience

Těsto : 500g hladké mouky, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 hera, 1 šlehačka. = dělám 3 šišky na plech
Náplň : strouhaná jablka, skořicový cukr, rozinky. Olej, strouhanka - pod jablka, aby těsto nepustilo šťávu :-)
Vajíčko na potření.

Postup přípravy

Hladkou mouku, vejce, vanilkový cukr, heru ( rozehřeju v mikrovlnce ) a šlahačku smícháme a vytvoříme vláčné těsto. Popř. můžeme přidat ještě mouku. Těsto rozdělíme na 3 části. 1 část vyválíme na obdélník. Potřeme olejem a posypeme strouhankou ( ale nemusíte ) poklademe nastrouhanými jablky a posypeme skořicovým cukrem a rozinkami. Vše smotáme či přehneme. Když máte všechny 3 šišky na plechu, potřeme vajíčkem a dáme do vyhřáte trouby a pečeme. Až zezlátnou, je hotovo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hlavca 5. 8. 2008, 22:06
Dobrý den Lucko,moc děkuji za receptík,dneska jsem dělala Váš štrůdl,těsto se krásně rozvaluje,vůbec se nelepí a i na chuť je moc dobré,díky moc Markéta (F) |:o)
nezadano 5. 9. 2008, 22:01
@hlavca Dobry vecer Market :-$ dekuju a jsem rada, ze se Vam testo nelepi a hlavne ze chutnalo (jidlo) (Y) Mam ho od tchanovi mamci, kdyz jeste byla a stihla jsem se naucit. Tak at se u Vas dela casto s pozdravem Lucka S. (L)
Lenkule 30. 3. 2008, 22:32
Ahoj Lucí (F) (F) (F), dnes jsem vyzkoušela "babiččin štrůdl" a chuť je přímo POHÁDKOVÁ (L). Dlouho se mi lepilo těsto než se mi ho podařilo správně zadělat, což není zřejmě chyba receptu, ale mojí šikovnosti ;-). Určitě udělám znovu, ze tří šišek už máme od oběda jen jednu (zajic), díky za bezva recept, vyfotila jsem a dám do albíčka |:o) |:o) |:o). Lenka. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=937231

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie