Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou

0.0
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 balíčky dětských piškotů. 3-4 zakysané smetany. Cukr moučka. Šlehačka. Kompotované ovoce, nebo čerstvé dle sezony. Želatina v sáčku - (nemusí být)

Postup přípravy

Postup
Připravíme si formu na dort. Dno poklademe dětskými piškoty, aby bylo zcela pokryté. V misce si mezitím smícháme zakysané smetany a ušlehanou šlehačku, osladíme cukrem podle toho jak kdo má rád a část navrstvíme na piškoty. Poklademe ovocem. Pokud používáme kompot, přecedíme šťávu do rendlíku...později použijeme do želatiny. Na ovoce dáme piškoty a opět zakryjeme smetanovou směsí a poklademe ovocem. Poslední vrstvu piškotů a smetany a nakonec ozdobně položíme ovoce. V rendlíku připravíme želatinu podle návodu na sáčku. Každý výrobce udává jiný poměr ovocné šťávy a sypké želatiny. Necháme trošku vychladnout a nalijeme na dort. Kdo nemá rád želatinu, nechá vrchní vrstvu jen s ovocem. Dáme do chladu, nejlépe přes noc a pak už jen papkáme. Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vrtulinka 18. 7. 2015, 8:57
(Y) Vynikající, dělala jsem dle tohoto receptu už snad 10x do dortové formy, a kdo dělá nepečený dort a ochutnal tento recept, chce recept po mě od vás (L) (L) (L) (L) (^) Nikdy nezůstane ani kousíček. \Moc děkuji. Jitka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie