(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Dýňová polévka

Potřebné ingredience
2 kg dýně (Hokkaido, máslová…) 2 l kuřecího vývaru 2 mrkve 2 řapíky celeru 2 červené cibule 1/2 chilli papričky 4 stroužky česneku 2 snítky rozmarýnu pár šalvějových lístků 1 ciabatta kus parmazánu mořská sůl čerstvě mletý pepř olivový olej
Postup přípravy
Oloupanou mrkev, celer, česnek, cibuli a chilli posekejte v robotu nahrubo. Do velkého, opravdu velkého hrnce nalijte asi decku olivového oleje. Dovnitř naskládejte šalvějové lístky a pod kotlem zatopte. Opražte po obou stranách šalvěj, pak ji rychle a opatrně vytáhněte velkou pinzetou a dejte ji osušit na kus kuchyňské papírové utěrky. Do hrnce s šalvějí ovoněným olejem dejte asi na 7 minut orestovat nasekanou zeleninu, přidejte otrhané snítky rozmarýnu a připravte dýně.
Pro lepší chuť použijte více druhů, třeba máslovku, Hokkaido, muškátovou… Rozpůlené, neoploupané tykve zbavte semen a okrajů a pokrájejte je kousky. Nemusí být malé, tak střední. Přidejte je k orestované zelenině, promíchejte a vše zalijte dvěma litry vývaru. Přidejte sůl, mletý pepř a hrnec přiklopte. Vařte asi 30 minut, dokud nebude dýně měkká...
Celý recept na http://www.thinkfood.cz/dynova-polevka/
Pro lepší chuť použijte více druhů, třeba máslovku, Hokkaido, muškátovou… Rozpůlené, neoploupané tykve zbavte semen a okrajů a pokrájejte je kousky. Nemusí být malé, tak střední. Přidejte je k orestované zelenině, promíchejte a vše zalijte dvěma litry vývaru. Přidejte sůl, mletý pepř a hrnec přiklopte. Vařte asi 30 minut, dokud nebude dýně měkká...
Celý recept na http://www.thinkfood.cz/dynova-polevka/
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé