Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Cuketový krém s mátou

0.0
Cuketový krém s mátou

Potřebné ingredience

1 kg cuket 8 snítků máty 150 g zakysané smetany deluxe 1 citrón 1,4 l kuřecího vývaru 6 jarních cibulek 140 g cheddaru olivový olej kousek másla sůl a čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Jarní cibulky omyjte a zbavte je případných oschlých listů. Nakrájejte je na kolečka. Cukety rovněž omyjte, okrojte konce a nakrájejte je ručne nebo v robotu na tenká kolečka. Na plotnu postavte velký hrnec, ve kterém zahřejte pěkný cákanec olivového oleje a kousek másla. Pak přidejte cibulky a cuketu a začněte restovat. Proces to nebude úplně krátký. Mučit ta zelená kolesa budete asi 30-35 minut. Doba je důležitá, jelikož cukety budou takto pomalým varem sládnout.
Po chvilce restování přidejte pěknou špetku soli, pepře, lístky ze dvou snítek máty a nastrouhanou kůru z poloviny citrónu. Zeleninu míchejte každou chvilku, nesmí se připálit. Jakmile dosáhnete zelené hrubší kaše, přilijte vývar a uveďte vše k varu. Pak základ polévky odstavte z ohně. Vmíchejte 3 lžíze zakysané smetany, strouhaný cheddar, zbylé mátové lístky a šťávu z celého citrónu. Promíchejte a pak vše tyčovým mixérem umixujte. Můžete úplně do hladka nebo nechte polévku hrubší. Tak to mám ráda já...

Celý recept na http://www.thinkfood.cz/cuketovy-krem-s-matou/

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pimpulka 14. 9. 2013, 8:54
Vypadá úžasně už od pohledu (jablka)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie