Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Smajlík

0.0
Smajlík

Potřebné ingredience

4 pláty korpusu: rozpis na 1 plát
2 vejce,80g cukru,4 lžice horké vody,120g polohrubé mouky,1 lžička prášku do pečiva,pokud chcete barevné pláty potravinářské barvivo.
KRÉM: máslo,bílá čokoládová pomazánka,marcipán

Postup přípravy

Vejce a cukr ušleháme do pěny poté přidáme vodu a opět vyšleháme (pokud chceme barevné pláty tak ve vodě rozpustíme barvivo,množství podle toho jak výraznou barvičku chcete mít),přidáme mouku s práškem do pečiva a opět důkladně vyšleháme.
Směs nalijeme do kulaté formy vyložené pečícím papírem (já pod pečící papír nepoužívám tuk,ale obkreslím si na pečící papír kulatou formu a poté si ji vystřihnu 4x,ale po obvodu o cca 3-5 cm větší a poté ji vložím na kulaté dno a kruhovou obručí stáhnu,tím pádem mi krásně ve formě drží.Boky nevymazávám ani nevkládám pečící papír,pokud se přichytí lehce objedu nožem a je to) a pečeme při 200°C.
Mezitím co se mi plát upeče si připravím další směs.Po upečení vždy plát ihned vyjmu z formy,vložím nový pečící papír a dám péci další plát.
Po upečení všech plátů a jejich vychladnutí slepím krémem z bílé čokoládové pomazánky a másla,již nepřislazuji.Slepený korpus ještě potřu po vrchu a obvodu a nechám řádně přes noc stuhnout.
Druhý den potaženo domácím marcipánem a dozdobeno.Oči,pusu,jazyk jsem si připravila den předem a druhý den pouze přilepila pomoci vody na dort.Prsty jsem vyřezala ze silného plátu marcipánu,přilepila a zbytek ruky jsem udělala ze silného válečku a dotvarovala.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie