Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

ŠPAGETY SE SUŠENÝMI RAJČATY, LUČINOU A FIALOVOU CIBULÍ

0.0
ŠPAGETY SE SUŠENÝMI RAJČATY, LUČINOU A FIALOVOU CIBULÍ

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 400g špaget, 1 vanička žervé, lučiny apod., 4 stroužky česneku, dvě fialové cibule, menší cuketa, 4-5 plátků sušených rajčat v oleji, olivový olej. Může být hrst piniových oříšků. K podávání ještě sýr - parmazán, starší kozí, pecorino apod.

Postup přípravy

Nakrájíme cibuli na měsíčky, česnek na plátky, cuketu na kostičky a sušená rajčata na proužky. Sýr nakrájíme na tenké skrojky, třeba škrabkou na brambory.

Nasucho si opražíme piniové oříšky do zlatova a odložíme.

Na troše olivového oleje zesklovatíme cibuli, přidáme česnek, až změkne, tak také cuketu. Na mírném ohni necháme smažit, dokud cuketě nezměkne slupka. Poté přidáme sušená rajčata a dobře mícháme, až se pěkně "otřou" o všecky ostatní ingredience. Stáhneme oheň a necháme chvíli dusit.

Poté vypneme a zamícháme lučinu. Chvíli trvá, než se rozpustí a změkne, musíme dobře míchat.

Uvaříme a scedíme špagety a dobře je promícháme s omáčkou. Posypeme piniemi a sýrem. Máme-li zbytek rukoly, několika lístky ozdobíme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

nadhoz 7. 10. 2013, 19:33
(Y)dnes jsem vyzkoušela...velká dobrota..až taková, že jsem snědla všechno sama ,-) Díky za skvělý a přitom jednoduchý recept |:o)
marky18 23. 9. 2013, 0:54
Díky za tip (Y) (clamp)
jazina 14. 9. 2013, 18:53
Recept vypadá moc lákavě, určitě vyzkouším (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
KáKá 14. 9. 2013, 11:39
Klárko,jak chutná ta tepelně upravená Lučina *-)neumím si to představit jinak než vychlazené na pečivu
kakunka 14. 9. 2013, 18:04
@KáKá Nebojte se toho. Nedá se říct, že by to nějak "chutnalo", ale ten smetanový sýr obalí špagety, takže nejsou suché, a krásně spojuje chutě. Já třeba přidávám krabičku žervé i do rajčatové omáčky na špagety - prostě na závěr, když jiní přilijou smetanu, já rozmíchám raději Lučinu či žervé. Zjemní a spojí chutě (Y) Jinak na webu najdete řadu teplých receptů s Lučinou http://www.mojelucina.cz/recepty/varime-s-lucinou/
nadhoz 26. 11. 2013, 11:56
@kakunka Kaku, musím ještě jednou pochválit tento recept..co jsem ho objevila tak už jsem vyzkoušela spoustu variací a pořád výborné (Y) (Y).Místo špaget už jsem měla rýži,bulgur, jáhly a zrovna dnes na oběd široké nudle.
KáKá 14. 9. 2013, 18:09
@kakunka díky,já to teda prubnu ,-) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie