Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Plněné rohlíčky z kynutého těsta, které nekyne :o)

0.0
Plněné rohlíčky z kynutého těsta, které nekyne :o)

Potřebné ingredience

1/2 kg hladké nebo polohrubé mouky
1 Hera
2 žloutky
kvásek - 8 lžic mléka, za 40 hal. droždí - nevím kolik to bylo, tak dávám kostičku :o), špetka soli, trochu cukru

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme ochucený tvaroh nebo jinou nádivku. Může být ořechová, maková,... ne ale nic, co se roztéká při pečení - takže mameládu apod. - v tomto případě bychom museli pořádně ten rohlíček uzavřít, aby nádivka nevytekla. Maximálně možná švestková povidla, ale nezkoušela jsem. Na vále zpracujeme těsto a rozdělíme na 6 dílů. 5 jich šoupneme do lednice.

Základní suroviny - měla jsem pouze sušené droždí, ale s tím to nebylo ono - jinak ho používám a vždy se povede, jen do těchto rohlíčků nedoporučuji.

Nejdříve si připravíme tvarohovou nádivku.
Klasika: dva tvarohy - používám pouze tyto!, ten tekutý ve vaničce ne, dle chuti krystal, 1 vanilkový cukr, hrozinky, vajíčko. Pokud je moc husté, přidám trochu mléka nebo rumu.

Pokud tvarohovou nádivku do tého fáze s odpuštěním nesežeru, protože ji miluju, můžu směle pokračovat dále :o)
Těsto mám rozdělené na 6 dílů, 5 jich dám do lednice a šestý rozválím na kolo, které potom rozdělím na 8 dílů. Na širší kraj každého dílu kydnu trochu tvarohu a směrem ke středu zaroluji.

Přesunu na plech, potřu vajíčkem a upeču.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jeremy 1. 10. 2010, 8:07
(clamp) (clamp) (clamp) (Y)
melisanda 27. 3. 2008, 12:08
Dobry den pani Hanko,rohličky sou převybornee (clamp) (clamp) (clamp)take mam dost receptu ale tendle od vas je užasny sou tak vlačne a dobre že je musim udělat tchini,spozdravem Evča (Y) (Y) (Y) (Y)
hanyhany 28. 3. 2008, 17:05
@melisanda Evičko, moc jste mě potěšila a jsem ráda, že chutnají (Y) A to dokonce i tak, že je můžete nandat i tchýni :-D :-D :-D
Kumi 7. 3. 2008, 23:27
Jo, tak tohle je vážně pochoutka. Mám podobný recept, ale ke kostce droždí se přidává ještě celý prášek do pečiva. Z těsta dělám koláčky plněné makovou nebo ořechovou nádivkou (náš velkej mlsoun totiž tvaroh moc nemusí) a je to opravdu bašta!!!! (Y) (Y) (Y)
lilly029 7. 3. 2008, 22:15
;-) Odkud máte prosím ten recept,že tam je za 40 hal. droždí??? :-D Jinak dělám z kynutého těsta a je to opravdu vynikající |:o) (F)
hanyhany 7. 3. 2008, 22:20
@lilly029 Od mojí úžasné babičky :-p Já kynuté těsto nedělám, protože mě to nebaví míchat a prostě se s tím mutlat - je to takový recept pro méně akční maminky (Y) Ale jsou opravdu výborné :o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie