Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

EXKLUZIVNÍ KRÁLIČÍ STEHNA S OPÉKAČKAMI - spíše pro pokročilé kuchaře

0.0
EXKLUZIVNÍ KRÁLIČÍ STEHNA S OPÉKAČKAMI - spíše pro pokročilé kuchaře

Potřebné ingredience

Králík - lépe celý, rozdělit na zadní stehna, přední, hřbet vykostit (oddělit "panenku") Z vykoštěného hřbetu, a odřezků (+případně hlavy) uvaříme vývar, maso vložit do vroucí vody, přidat hodně zeleniny - celer, petržel,mrkev, cibuli,česnek. Nové koření,bobkový list, kuličky pepře a dostatečně osolit. Maso bude jen těsně přelité vodou, jeho málo,takže aby byl vývar dostatečně silný! (nebo můžete přidat i nějaké kuřecí odřezky.... jak je libo) Ale dostatek zeleniny taky udělá své. Dále bude potřeba: trocha oleje 1 celá cibule Několik lžic hořtice lžička medu trochu citronové šťávy worcester,sojová omáčka muškátový oříšek,tymián,červená paprika anglická slanina česnek čerstvá majoránka brambory

Postup přípravy

Králíka naporcujte den dopřed a uvařte si vývar

Naporcovaného králíka naložíme:
Polovékovou lžíci oleje smíchejte s lžičkou sojové omáčky, worcestrové omáčky, přidejte trochu citronu a necelou lžičku tekutého medu, špetku muškátového ořišku, tymiánu a tak 2 lžíce plnotučné hořtice (kdo je gurmán, může dát i hrubozrnnou) Touto směsí potřete maso a nechte marinovat v lednici přes noc.

Na nepřilnavé pánvi rozpusťe trochu margarínu - kávová lžička bude stačit. A nechte na ní rozškvařit na drobno krájenou anglickou slaninu (není potřeba moc - stačí jen kousek slaniny pro zavonění) přidejte cibuli na drobno a nechte zesklovaťet. Slijte z masa marinádu a dejte ji k cibulce a postupně dejte opéct i maso, které osolíme. Med by měl způsobit,že vám to celé bude karamelizovat. Nechte tedy maso opéct z obou stran. Pak jej lehce poprašte hladkou moukou a mletou paprikou - jen malinko, nechceme králíka na paprice. A ještě krátce opečte ve výpeku aby mouka výpek malinko zahustila. Přidejte 4 stroužky česneku SE SLUPKOU!!! A podlijte vývarem z předchozího dne. Nechte dusit. Králík je měkký brzo, není potřeba vařit několik hodin. Odhadem 40 minut. Hlídejte aby se vám vývar neodpařil, případně dolévjte.

Brambory (ve slupce) rozdělte na osminky, dejte do vroucí vody vařit cca 15 minut. Poté nehcte okapat a osušit. Dejte je na plech, lehce pokapte olivovým olejem a dejte péct do trouby, nejlépe pod gril na cca 175 stupňů cca na 10-15 minut. Ke konci pečení je osolte, posypte čerstvě sekanou majoránkou,kdo má rád může na ně dát ještě česnek.

Servírujte ozdobené jarní cibulkou.

Šťávu která vznikne u králíka můžete ještě zahustit pokud je potřeba a buď slít přes sítko a servírovat v omáčníku zvlášť a nebo (my máme raději) nechat ji tak jak je - včetně kousků anglické slaniny a česneku a cibule...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie